Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σκασμένα χέρια: Κάνε μόνη σου την πιο αποτελεσματική, φυσική λοσιόν!

Χειμώνας=κρύο και κρύο=σκασμένα χέρια. Ναι, είμαστε σε αυτή ακριβώς την εποχή του χρόνου που τα χέρια μας “σκάνε” και η επιδερμίδα μας σε αυτό το σημείο γίνεται ξηρή και τραχιά με αποτέλεσμα να αποκτά μια αντιαισθητική όψη.

Κι αν ψάχνεις για μία πιο οικονομική και φυσική εναλλακτική λύση, από την ενυδατική κρέμα χεριών, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή την παρακάτω πανεύκολη- σχεδόν ανέξοδη- και με υλικά από την κουζίνα σου, αποτελεσματική λοσιόν.

Να τι θα χρειαστείς:

1/4 φλυτζάνι βούτυρο κακάο ή βούτυρο καριτέ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

866ebb5bcbae94ec8f52553c936c8b02

Η προετοιμασία θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο

Ανακατεύεις το βούτυρο κακάο, το ελαιόλαδο και το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ρίχνεις το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι και το αφήνεις να κρυώσει. Στη συνέχεια και αφού έχει κρυώσει προσθέτεις τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατεύεις πολύ καλά με ένα κουτάλι. Έτοιμη η λοσιόν σου!

Τα φυσικά συστατικά αυτής της λοσιόν βοηθούν στην ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος από τον ξηρό και ψυχρό αέρα. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι και δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας στην επιδερμίδα σου. Μπορείς ακόμη να τη χρησιμοποιήσεις σε μύτη, μάγουλα,  αλλά και στα πόδια σου πόδια προεκιμένου να ενυδατωθείς!

 


Πηγή