Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 ανέξοδες μάσκες προσώπου με υλικά που ΟΛΕΣ έχουμε στο σπίτι μας!

Είναι η περίοδος που η επιδερμίδα μας, ζητά την προσοχή μας! Και ναι, εκτός από τις αγαπημένες μας μάσκες προσώπου, η φύση προτείνει τους δικούς της- ανέξοδους- συνδυασμούς που υπόσχονται να βοηθήσουν στον αγώνα μας να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας καθαρή και λαμπερή!

Παρακάτω θα βρεις , λοιπόν, 3 τέλειες συνταγές με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας!

Μάσκα με μπανάνα: Οι περισσότερες γνωρίζουμε πως οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και πολύ ευεργετικές στη διατροφή μας. Αλλά πόσες ξέρουμε πως παράλληλα, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και βιοτίνης , aka θρεπτικές για την επιδερμίδα μας; Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να λιώσουμε μία ώριμη μπανάνα και να την ανακατέψουμε με 1 κουταλιά μέλι και 8 σταγόνες χυμό λεμονιού (για να δώσουμε κάποια οξύτητα στη μάσκα). Η μάσκα είναι έτοιμη!

 

Μάσκα με καφέ: Πολλές φορές η μέρα μας δεν ξεκινάει χωρίς αυτόν! Ο καφές είναι από τα must-have κάθε κουζίνας και ένα από τα συστατικά που έχουν απίστευτες beauty ιδιότητες… αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε! Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να ανακατέψεις 1/2 φλιτζάνι κόκκους οργανικού καφέ, μισό φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη) , ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Η καφεΐνη έχει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα, όπως το ότι μειώνει τις φλεγμονές και την ερυθρότητα.

fc6c2871779766c8db6bb70bc1998f44

 

Μάσκα με ασπράδια αυγού: Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να ακούγεται κάπως περίεργο… όμως τα αυγά και πιο συγκεκριμένα τα ασπράδια αυγών βοηθούν στο να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα, ενώ παράλληλα συρρικνώνουν τους πόρους. Σε ένα καθαρό μπολ απλά ανακάτεψε βρώμη με μερικά ασπράδια αυγών και άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου. Περίμενε για 20 περίπου λεπτά και ξέπλυνε.

29f56c86061e25e235a1796c498af4cf


Πηγή