Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

6 beauty λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αυτό το Χειμώνα!

Βρισκόμαστε στην εποχή των «παγετώνων» που τα χέρια μας σκάνε, τα χείλη μας είναι συνεχώς ερεθισμένα από το κρύο και η επιδερμίδα μας «διψά» για ενυδάτωση. Κι όμως παρόλο που τα ξέρουμε και το βασικότερα τα νιώθουμε όλα αυτά … συνεχίζουμε να κάνουμε μερικά λάθη! Ποια είναι αυτά;

Δες παρακάτω!

– Μην κάθεσαι με τις ώρες στο μπάνιο!

Σίγουρα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο με πολύ ζεστό νερό είναι αυτό που οι περισσότερες θέλουμε μετά από μία δύσκολη και παγωμένη μέρα , όπως η σημερινή, ΟΜΩΣ, σύμφωνα με τους δερματολόγους, το να καθόμαστε στο μπάνιο με τις ώρες και να απολαμβάνουμε το ζεστό νερό στην πραγματικότητα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Την αφυδατώνει μιας και απομακρύνει την υγρασία και τα φυσικά έλαια , που την προστατεύουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιορίσεις το χρόνο σου στο ντους και να προτιμήσεις το ζεστό- χλιαρό νερό!

 

– Υπερενυδατώνεσαι!

Τα μεγαλύτερα λάθη μας γίνονται πάνω στο φόβο μας (thewria_vivis#1). Πώς μεταφράζεται αυτό για την επιδερμίδα μας; Μπροστά στην ιδέα και μόνο της αφυδατωμένης και ερεθισμένης επιδερμίδας από το κρύο, κάνουμε το λάθος να αδειάζουμε την ενυδατική ή έστω να χρησιμοποιούμε παραπάνω ποσότητα απ’ όση πρέπει. Κι όμως αυτή η κίνηση, αρκετές φορές έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη και σπυράκια!

48f9b95ecee9d012fe2fbc4b91a9858c

– Θυμάσαι την ενυδατική σου λάθος στιγμή

Το έχουμε πει πολλές φορές πως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας είναι θέμα σωστού timing (thewria_vivis#2) και η ενυδατική μας είναι ένα από αυτά. Φρόντισε να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου αμέσως μετά το μπάνιο και όποτε χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο όταν πρόκειται να βγεις έξω στο κρύο. Και μην ξεχνάς πως ακόμη και ο ξηρός ζεστός αέρας μπορεί να την αφυδατώσει!

– Ξεχνάς την απολέπιση και αυτός είναι ένας λόγος που η επιδερμίδα σου ξεφλουδίζει

Βλέπεις πως η ενυδατική σου δεν απορροφάται γρήγορα και πως η επιδερμίδα σου ξεφλουδίζει ακόμη και τώρα, που δεν είναι καλοκαίρι. Τι φταίει; Η επιδερμίδα σου χρειάζεται απολέπιση και άμεσα μάλιστα! Βάλε τη στο πρόγραμμα και θα δεις διαφορά!

00d95843636b79ea7009c0c2e391939f

– Αντηλιακό my love!

Το ότι έχει συννεφιά ή βρέχει ή χιονίζει, δε σημαίνει πως οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν στη γη (άρα και στην επιδερμίδα μας)! Όπως έχεις ξαναδιαβάσει σε αυτή εδώ τη στήλη «Σύμφωνα με έρευνα, το 78% του συνόλου της φθοράς στην επιδερμίδα μας από τον ήλιο, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οφείλεται σε τυχαία έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για παράδειγμα, στην καθημερινή ζωή , όταν οδηγούμε, όταν περπατάμε στο δρόμο, ή ακόμη κι όταν εργαζόμαστε στο σπίτι ή το γραφείο κοντά σε παράθυρα, η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας.» Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αντηλιακό και το Χειμώνα!

– Η πρόληψη σώζει ζωές και επιδερμίδες

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και εσύ πρέπει να φροντίσεις πριν «σκάσει» η επιδερμίδα σου από το κρύο να την ενυδατώνεις σωστά και τακτικά. Μην ξεχνάς λοιπόν, να απλώνεις ενυδατική εκτός από το σώμα, στα χέρια ή στα χείλη σου πριν το κρύο προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε αυτά τα σημεία…

 

via GIPHY

 

 


Πηγή