Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

8 beauty tips που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για να προστατεύσει την επιδερμίδα της από το κρύο!

Ο αντικυκλώνας «Αριάδνη» τελικά μας «χτύπησε» την πόρτα, η θερμοκρασία φλερτάρει εκεί γύρω στους 0 βαθμούς και το δέρμα σου αρχίζει να διαμαρτύρεται και να σε «τραβάει» κάθε φορά που βγαίνεις έξω! Γιατί μπορεί να φοράς κασκόλ, σκουφάκι και γάντια, αλλά σε κάθε περίπτωση η επιδερμίδα σου είναι εκτεθειμένη στο ψύχος πράγμα που μεταφράζεται σε αφυδάτωση. Φυσικά, δεν είναι μόνο η επιδερμίδα του προσώπου σου που υποφέρει αλλά και του σώματός σου, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση! Και κάπως έτσι συγκεντρώσαμε 8 πολύτιμα beauty tips που θα σε προστατεύσουν από το κρύο!

1) Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας (1,5 λίτρο) και κατά τη διάρκεια της νύχτας, να καταναλώνεις πολλά υγρά όπως χυμούς, ενώ βάλε στην διατροφή σου τροφές που βοηθούν στην εκ των έσω ενυδάτωση του οργανισμού μας (όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα μαρούλια, τα γκρέιπφρουτς, οι φράουλες κλπ).

2) Στην ίδια λογική…Αντικατέστησε τον (δεύτερο ή τρίτο) καφέ- σκόπιμα δεν μιλήσαμε για τον πρώτο- με ένα χυμό ή πράσινο τσάι για την πιο σωστή ενυδάτωση του οργανισμού!

3) «Εξασφάλισε» μία super ενυδάτωση στο σώμα σου: Επένδυσε σε μία κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης που θα λειτουργήσει καταπραϋντικά κατά των ερεθισμών και θα σε προστατεύσει από το κρύο.

4) Ειδική φροντίδα για το πρόσωπο: Ψάξε τα προϊόντα εκείνα που θα καταπραΰνουν, θα ενυδατώσουν σε βάθος και θα θρέψουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα της προσφέρουν λάμψη και ελαστικότητα

5) Ανακάλυψε τη δύναμη των ελαίων στο πρόσωπο και το σώμα σου: Μειώνουν τα σημάδια αφυδάτωσης και την τραχιά υφή και χαρίζουν την αίσθηση της απαλότητας στην επιδερμίδα.

6) Απόφυγε το μπάνο με καυτό νερό που αφαιρεί τα φυσικά έλαια- υγρασία και αφήνει την επιδερμίδα ξηρή και αφυδατωμένη.

7) Δώσε ένα extra boost στην επιδερμίδα σου ενώ… κοιμάσαι και επένδυσε σε μία μάσκα ή ένα εξειδικευμένο προϊόν που θα αποκαταστήσει τις όποιες φθορές της επιδερμίδας σου!

8) Κάνε focus στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε σημείου της επιδερμίδας σου π.χ στα χείλη σου, στα μάτια σου, στα χέρια σου, στα πόδια σου καθώς με αυτόν τον τρόπο δρας στοχευμένα κατά του ερεθισμένου από το κρύο δέρματος.

 


Πηγή