Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Επτά τρόποι να δείχνετε νεότερες

Επτά τρόποι να δείχνετε νεότερες

Γρήγορα και οικονομικά αποτελέσματα

Δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε πανάκριβες κρέμες, μπότοξ ή άλλες παρεμβατικές θεραπείες προκειμένου να δείχνετε νεότερες.

Τα σωστά αξεσουάρ και ρούχα καθώς και μια απλή καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας μπορεί να σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε, χωρίς να επιβαρυνθείτε οικονομικά. Δείτε 7 απλούς τρόπους να δείχνετε νεότερες και να αισθάνεστε κι εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας.

Προσθέστε τα αντιοξειδωτικά στην διατροφή σας

Είναι οι λεγόμενες τροφές που «σταματούν» τον χρόνο. Όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας για την ευεργετικότητα των αντιοξειδωτικών στην υγεία μας και πόσο σημαντικό είναι να τα λαμβάνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα, για να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας. Για να κρατήσετε, λοιπόν, τον εαυτό σας νέο και υγιή για περισσότερα χρόνια, χρειάζεται να προσθέσετε στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως είναι τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα καρύδια, το ρόδι, τα μύρτιλα κ.α.

Σκάστε το πιο πλατύ χαμόγελο

Ναι μεν όταν χαμογελάτε σχηματίζετε τις γνωστές σε όλους ρυτίδες έκφρασης, ωστόσο είναι ένας τρόπος να δείχνετε νεότερες και λαμπερές. Ειδικότερα Γερμανοί ερευνητές μετά από έρευνα που έκαναν σε φωτογραφίες 171 ανθρώπων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που χαμογέλαγαν στις λήψεις έδειχναν αρκετά νεότεροι συγκριτικά με εκείνους που παρέμεναν ανέκφραστοι.

Κάντε περισσότερο σεξ

Μελέτη που έγινε στη Σκωτία αποκάλυψε ότι το συχνό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μέχρι και επτά χρόνια νεότερους. Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Γουίκς, κλινικό νευροψυχολόγο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, εξέτασε 3.500 Ευρωπαίους και Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 104 ετών, τα τελευταία 10 χρόνια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Στους παράγοντες που επηρέαζαν το αν οι συμμετέχοντες έδειχναν νεότεροι από την ηλικία τους συμπεριλαμβανόταν το πόσο συχνά έκαναν σεξ. Όπως αναφέρει ο Γούικς στο βιβλίο του «Τα Μυστικά της Αιώνιας Νεότητας» η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να δείχνετε πιο νέοι.

Κόψτε το κάπνισμα

Το ότι το τσιγάρο καταστρέφει το δέρμα δείχνοντας το θαμπό και κουρασμένο δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό που εκπλήσσει είναι το πόσο: Κάθε 10 χρόνια καπνίσματος επιβαρύνουν τουλάχιστον 2,5 χρόνια τον καπνιστή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery. Οι ερευνητές λένε ότι το κάπνισμα συνδέεται περισσότερο με ρυτίδες μεταξύ της μύτης και του στόματος, τις ρυτίδες των χειλιών, το πεσμένο σαγόνι, τα σακούλια κάτω από τα μάτια και τη χαλάρωση.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ένα υγιές και φρέσκο δέρμα απαιτεί τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου που θα σας κάνει να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότερες. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 7 – 8 ώρες καθημερινά. Εκτός από νεότερες θα δείχνετε και εξαιρετικά ανανεωμένες.

Σωστό μακιγιάζ

Το μακιγιάζ θα πρέπει να είναι φωτεινό και ευάερο. Χρησιμοποιήστε αρχικά ένα ελαφρύ ενυδατικό του δέρματος και κατόπιν ένα make up στην απόχρωση που σας ταιριάζει για να μην βγαίνει βαρύ το αποτέλεσμα. Τελειοποιήστε το look με λίγο ρουζ στα μάγουλα.

Ανανεώστε το στυλ σας

Ανανεώστε τη ντουλάπα σας με ρούχα που ταιριάζουν στις εκάστοτε τάσεις της μόδας και τα υπόλοιπα βάλτε τα στην άκρη. Προτιμήστε ζωηρά και χαρούμενα χρώματα Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να δώσετε μια περιουσία για τα ρούχα σας. Επιλέξτε λίγα αλλά μοντέρνα κομμάτια που θα ταιριάζουν στο στυλ και την εμφάνισή σας και δώστε έμφαση στα αξεσουάρ, αφού μπορούν με μια κίνηση να μεταμορφώσουν το γενικό σύνολό.

Πηγή: baby.gr