Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Περιττά κιλά STOP: Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για... θεαματικά αποτελέσματα

Περιττά κιλά STOP: Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για… θεαματικά αποτελέσματα

Η Άνοιξη είναι εδώ και κάθε χρόνο σας γεμίζει με άγχος. Η συγκεκριμένη εποχή αποτελεί και το σήμα κατατεθέν για την έλευση του καλοκαιριού και όλες οι γυναίκες (και οι άνδρες βέβαια μη νομίζετε) προσπαθούν να σκεφτούν πώς θα ξεφορτωθούν μερικά περιττά κιλά για να εντυπωσιάσουν τους επόμενους μήνες.

Η γυμναστική αποτελεί το κλειδί για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα. Αν και η λύση δεν κρύβεται σε μερικούς και μόνο μήνες, σίγουρα όμως αποτελεί μία νέα αρχή για τη ζωή σας. Αφήστε 10 λεπτά μέσα στην ημέρα και αφιερώστε τα στο σώμα σας. Για ποιο γρήγορα αποτελέσματα, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μερικά λεπτά νωρίτερα και αναζωογονηθείτε πριν από τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το πρόγραμμα που μπορείτε να ακολουθήσετε καθημερινά στο σπίτι και αναμένετε μεγάλες αλλαγές.

1 λεπτό σκοινάκι: Αν δεν έχετε σκοινάκι, μπορείτε να κάνετε απλά πηδηματάκια, ανοιγοκλείνοντας τα χέρια σας.

15 καθίσματα: Αν υπάρχει μέσα στο χώρο μία χαμηλή καρέκλα τοποθετήστε την ως σημάδι. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε και να φτάσετε το κάθισμα χωρίς τα γόνατά σας να ξεπεράσουν τις μύτες των ποδιών σας.

30 κοιλιακούς: Προτιμήστε τους απλούς και κλασσικούς κοιλιακούς προσπαθώντας να κρατήσετε την κοιλιά σας αρκετά σφιχτή.

15 προβολές με κλωτσιά: Κάνετε τις γνωστές προβολές προς τα εμπρός, φροντίζοντας το μπροστινό πόδι να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών με το έδαφος. Όταν επιστρέφετε στην αρχική σας θέση, κλωτσήστε δυνατά προς το πλάι.

30 δευτερόλεπτα σανίδας: Σταθείτε μπρούμυτα και στηριχτείτε στους αγκώνες σας. Τεντώστε τα πόδια σας και σχηματίστε μία σανίδα με το σώμα σας. Σφίξτε αρκετά καλά την κοιλιά σας και μείνετε εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που νιώσετε ένα τρέμουλο στο σημείο αυτό, μην ανησυχήσετε καθώς είναι το καλύτερο σημάδι, πως κάνετε σωστά την άσκηση.

Τόσο απλά και τόσο γρήγορα. Κάνετε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις και είστε… έτοιμες!

Πηγή: queen.gr