Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Κανείς δεν σε προειδοποιεί για τις σκοτεινές πλευρές της μητρότητας!»-To post μιας μαμάς που συγκινεί

Ένα υπέροχο post, κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου, τιμώντας όλες τις μαμάδες που έχουν σημάδια εγκυμοσύνης, ραγάδες και που παλεύουν με την επιλόχειο κατάθλιψη.

«Κανείς δεν σε προειδοποιεί για τις σκοτεινές πλευρές της μητρότητας», λέει Alexandra Kilmurray, μία μαμά δύο παιδιών στο post που συνοδεύει τη φωτογραφία της με τα σημάδια των δύο κυήσεων που πέρασε.

15877476 252197825194365 3165191142518030336 n

«Λοιπόν, ξέρω ότι πολλοί από εσάς εκεί έξω πολύ πιθανό να σκέφτεστε “γιατί πρέπει να ποστάρει αυτή την εικόνα;” αλλά μου πήρε 18 μήνες για να φτάσω σε αυτό το σημείο. 18 μήνες να μην κλαίω κάθε φορά που κοιτάζω στον καθρέφτη, 18 μήνες να νιώθω επιτέλους όμορφη με το δέρμα μου ξανά! Κανείς δεν σε προειδοποιεί για τις σκοτεινές πλευρές της μητρότητας και της εγκυμοσύνης… Κανένας δεν σε προειδοποιεί για το πόσο πολύ αλλάζεις φυσικά και πνευματικά από τη στιγμή που θα γίνεις μητέρα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος λοχείας για εμένα… 18 μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου μου γιου και 5 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου νιώθω ότι επιτέλους μπορώ να δω λίγο φως και πραγματικά νιώθω υπέροχα. Στην υγεία όλων των μαμάδων που παλεύουν με την επιλόχειο κατάθλιψη και κλαίνε ακόμη για τα σημάδια στο δέρμα τους που απέκτησαν μετά τη γέννηση των υπέροχων παιδιών τους. Στην υγεία της μητρότητας, όλα αυτά γνωρίζουμε πως θα περάσουν και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα!#motherhood #breastmilk #breastfeeding #normalizebreastfeeding #mommyandme #tigerstripes #postpartum #postpartumdepression #babies #mombod #proud #inlove»

H Alexandra, μέσα από όλα αυτά που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να ενθαρρύνει και άλλες μαμάδες να δείχνουν το πώς αισθάνονται μετά από τη γέννηση των παιδιών τους και να μιλούν άνετα για τις αλλαγές που έχουν βιώσει, σωματικά και ψυχικά. Πριν γεννήσει τα δύο αγόρια της, η ίδια θα ήθελε να έχει ακούσει περισσότερες μητέρες να μιλάνε για όλα τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν μόλις γέννησαν τα παιδιά τους, όχι μόνο τα θετικά συναισθήματα της μητρότητας δηλαδή αλλά και τα αρνητικά.


Πηγή