Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μπορούν τα παιδιά να τρώνε άφοβα ποπ κορν;

Το ποπ κορν είναι από τα σνακ που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Θεωρείται όμως ανθυγιεινό καθώς έχει αρκετό αλάτι, συνθετικά αρώματα και λιπαρά. Το τελευταίο διάστημα όμως αυξάνονται οι μελέτες που κατατάσσουν το ποπ κορν στις υγιεινές τροφές. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το ποπ κορν είναι σπιτικό χωρίς έξτρα βούτυρο και χωρίς υπερβολικό αλάτι!

Η πρώτη ύλη του ποπ κορν είναι το καλαμπόκι, ένα από τα θρεπτικότερα σιτηρά και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β. Επίσης, οι φυτικές του ίνες βοηθούν στην απορρόφηση της περίσσειας ποσότητας χοληστερόλης από τις αρτηρίες. Παράλληλα, η κατανάλωση ποπ κορν συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηροσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σκράντον στην Πενσυλβάνια το ποπ κορν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες-ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες -από ό,τι πολλά φρούτα και λαχανικά. Συγκεκριμένα η ποσότητα πολυφαινολών στο ποπ κορν είναι ως και 300 mg ανά μερίδα σε σύγκριση με 114 mg ανά μερίδα στο γλυκό καλαμπόκι και 160 mg που είναι η μέση περιεκτικότητα των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών στα φρούτα. Επίσης, οι φλούδες του ποπ κορν περιέχουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολυφαινολών και φυτικών ινών.

Μπορείτε λοιπόν να δίνετε στα παιδιά ποπ κόρν, με μέτρο. Προτιμήστε το σπιτικό ποπ κορν, το οποίο θα το φτιάξετε με ελάχιστο λάδι και σαφώς λιγότερο αλάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε( το αλάτι) με ρίγανη ή προσθέτοντας ξηρούς καρπούς.


Πηγή