Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος αλλά είναι ακόμη νωρίς για να το μάθετε;

Υπάρχουν φορές που οι γυναίκες υποψιάζονται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, αλλά η αναμενόμενη ημερομηνία περιόδου είναι μακριά… Υπάρχουν τα λεγόμενα πρώιμα σημάδια που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Τα τεστ εγκυμοσύνης κατά πλειοψηφία δείχνουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης πάντα σε σχέση με την περίοδο της γυναίκας. Τελευταία, και ως 6 ημέρες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία.

Τι κάνετε όμως αν υποψιάζεστε ότι έχετε συλλάβει αλλά η περίοδος αργεί; Για μερικές γυναίκες, τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης αρχίζουν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Μπορεί να νιώσετε ναυτία. Η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη.  Οι έγκυες γυναίκες μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι μυρωδιές που ποτέ στο παρελθόν δεν σας ενοχλούσαν, τώρα σας προκαλούν ναυτία.

Συχνοουρία.  Μπορεί να αρχίσετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ πιο συχνά απ’ ότι συνήθως από τις πρώτες εβδομάδες.

Η κόπωση κατέχει επίσης υψηλή θέση μεταξύ των πρόωρων συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης, τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης εκτοξεύονται στα ύψη, κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αυξημένη υπνηλία.

Πόνοι. Μερικές γυναίκες βιώνουν ήπιους πόνους (κράμπες) στην μήτρα νωρίς στην εγκυμοσύνη ενώ άλλες έχουν διαμαρτυρηθεί για πονόκοιλο από τις πρώτες κι όλας μέρες.

Δυσκοιλιότητα. Οι ορμονικές αλλαγές κάνουν το πεπτικό σας σύστημα να μειώνει ρυθμούς, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Ρινορραγία ή καταρροή. Τα αγγεία της μύτης πρήζονται, ερεθίζονται ή και αιμορραγούν. Μπορει να νομίζετε ότι έχετε συνάχι ή ότι άνοιξε η μύτη σας και η λύση να βρίσκετε… στην κοιλιτσα σας.

 


Πηγή