Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

7η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Οι αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη στο σώμα μας είναι πολλές και σημαντικές.

Τα συνήθη ερωτήματα που θέτουμε στο γυναικολόγο μας είναι πότε αρχίζει να μεγαλώνει το έμβρυο, πώς αναπτύσσεται, τι αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μας  καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη.

Τι νιώθουμε στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης
Εξωτερικά δεν φαίνονται ιδιαίτερα κάποια σημάδια εγκυμοσύνης  κατά την 7η εβδομάδα. Μπορεί να νοιώθουμε ναυτία και να έχουμε εμετούς , τη λεγόμενη πρωινή αδιαθεσία και είναι πιθανόν να αρχίσουμε να αισθανόμαστε κόπωση. Ο καρδιακός μας παλμός επιταχύνεται και ο μεταβολισμός μας αυξάνεται ως και 25%.

Τι αλλαγές συντελούνται στο σώμα μας
Μπορεί η κοιλιά μας να μην θυμίζει σε τίποτα πως είμαστε σε ενδιαφέρουσα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το στήθος μας! Υπάρχουν μάλιστα  γυναίκες, των οποίων το στήθος έχει μεγαλώσει στο στάδιο αυτό της κύησης κατά ένα ολόκληρο νούμερο!

Πολλές μάλιστα παραπονιούνται πως νιώθουν τους μαστούς τους διογκωμένους, βαρείς, ενώ συχνά αρκετά έντονο είναι και το αίσθημα του κνησμού (της φαγούρας δηλαδή).

Προς τι όμως όλες αυτές οι αλλαγές επί των μαστών; Η απάντηση είναι απλή: Οι μαστοί προετοιμάζονται σταδιακά για το θηλασμό. Η προετοιμασία αυτή θα ολοκληρωθεί περί την 33η εβδομάδα της κύησης.


Πηγή