Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο απωθητικό κουνουπιών για το παιδί σας

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο απωθητικό κουνουπιών για το παιδί σας

Στην αγορά διατίθεται μεγάλη ποικιλία απωθητικών σπρέι και λοσιόν ενάντια στα κουνούπια, ωστόσο δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για τα μικρά παιδιά.

Για να προστατεύσετε το παιδί σας από τα κουνούπια με τη χρήση ενός τέτοιου προϊόντος, πρέπει αρχικά να γνωρίζετε ποια ενεργά συστατικά προτείνουν οι ειδικοί και σε ποια δοσολογία.

bigstock 138722333

Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από ιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων του Σιάτλ.

– Αναζητήστε προϊόντα που έχουν ως ενεργό συστατικό το DEET, την πικαριδίνη(picaridin) ή το εκχύλισμα λεμονοευκάλυπτου και φέρουν έγκριση από επίσημο φορέα.

– Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) συνιστά προϊόντα με περιεκτικότητα σε DEET έως 30% για τα μικρά παιδιά πάνω από 2 μηνών. Για τα νεογέννητα έως 2 μηνών δεν συνιστάται η χρήση προϊόντων με DEET.

– Η Ακαδημία συνιστά περιεκτικότητα σε πικαριδίνη έως 10%.

– Το εκχύλισμα λεμονοευκάλυπτου, αν και είναι φυσική ουσία, δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το απωθητικό κουνουπιών τις πρωινές ώρες, φροντίστε να απλώσετε πρώτα αντηλιακό στο δέρμα του παιδιού. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το απωθητικό στα χέρια των παιδιών, καθώς έχουν την τάση να τα ακουμπούν στο στόμα ή στα μάτια τους. Επίσης, αποφύγετε την επαφή του προϊόντος με τυχόν πληγές στο σώμα του παιδιού.

Μην ξεχνάτε να αποθηκεύετε τα απωθητικά σε σημείο που δεν έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr