Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πώς θα είναι η οικογενειακή ζωή το 2026

Πώς θα είναι η οικογενειακή ζωή το 2026

Έχουν σημειωθεί τεράστιες αλλαγές από την εποχή που οι γονείς μας ήταν παιδιά αλλά και εμείς οι ίδιοι. Αμέτρητες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι μαμά και να μεγαλώνεις παιδιά.

Οι καινοτομίες είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον δεδομένου ότι ο κόσμος μας διαρκώς μεταβάλλεται.

Σύμφωνα με την γνωστή εταιρία Fisher Price, το μέλλον φαίνεται αρκετά φωτεινό. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, σε συνεργασία με μια παγκόσμια εταιρεία σχεδιασμού, η εταιρεία αποκάλυψε το όραμα της για τη μητρότητα σε μια δεκαετία από τώρα.

Οι μελλοντικές μητέρες θα χρησιμοποιούν πολύ την τεχνολογία για να ενδυναμώσουν τις οικογένειές τους μέσω καθηλωτικών εμπειριών.

«Εξετάσαμε διάφορες βιομηχανίες και μελετήσαμε βαθιά τις πολιτισμικές συμπεριφορές για να ανακαλύψουμε την πορεία της εξέλιξης τεχνολογίας. Οι αντιλήψεις μας στηρίζονται σε μια λογική υπόθεση.», σημειώνει ο Mark Zeller, αντιπρόεδρος της Fisher-Price.

Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον; H απάντηση στο βίντεο.

Παρακάτω μια πιο προσεκτική ματιά σε έξι βασικές καινοτομίες που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον!

Δέντρα μνήμης

Οι γονείς θα μπορούν πανεύκολα να μετρούν το ύψος καθώς και να απαθανατίζουν αναμνήσεις της ανάπτυξης με βάση τις δεξιότητες – όχι μόνο τα σωματικά ορόσημα , αλλά και τα συναισθηματικά και γνωστικά. Αυτό το «διαδραστικό δέντρο» θα ενσωματωθεί αρμονικά στο σπίτι, αλλά θα «ζωντανεύει» μόνο όταν ασχοληθείτε με εκείνο. Όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερες εμπειρίες προσφέρονται!

Έξυπνα παράθυρα

Το «έξυπνο παράθυρο» ανιχνεύει τα αντικείμενα και αντιδρά από τα συμφραζόμενα για να δημιουργήσει μια ψηφιακή εμπειρία παιχνιδιού που αναπτύσσεται μαζί με το παιδί.

Ψηφιακά ριλάξ

Το ριλάξ της επόμενης γενιάς, ξέρει τι κάνει το μωρό και αντιδρά ανάλογα. Για παράδειγμα, όταν κοιμάται το μωρό μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής και όταν το μωρό ξυπνά φέρνει ψηφιακά στοιχεία για τη ζωή, ώστε να το κρατήσει απασχολημένο, τα οποία όμως εξελίσσονται ανάλογα με τις αντιδράσεις του μωρού.

Εικονικό Playroom

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το οικοσύστημα ανταποκρινόταν προσαρμοζόμενο στις φυσικές μορφές του παιχνιδιού. Το εικονικό περιβάλλον είναι ζωντανό και συναρπαστικό με έντονα χρώματα!

Digital στράτες

Σύντομα τα παιχνίδια θα ενσωματώνονται στις φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες. Με την κλασσική στράτα, για παράδειγμα, η εμπειρία ρέει έξω από το αντικείμενο και στον χώρο γύρω από αυτό.

Σύστημα παρακολούθησης

Στο μέλλον, συστήματα παρακολούθησης θα αποτελούν ακόμα και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και θα προσφέρουν μια ουσιαστική συνομιλία πέρα από τα δεδομένα με γνώμονα την παρακολούθηση του τι συμβαίνει.

Πέρα από τη βασική παρακολούθηση των συνηθειών της οικογένειας, το νέο αυτό σύστημα θα παρακολουθεί το μωρό οπτικά και θα επικοινωνεί μαζί του με τον λόγο!

Πηγή: baby.gr