Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς αντιμετωπίζουν το στρες τα δυο φύλα

Τα δυο φύλα έχουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης για την αντιμετώπιση του στρες σε περιόδους πίεσης και δυσκολιών, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές από το University College London ανέλυσαν την συμπεριφορά 115 ανδρών και 250 γυναικών αναφορικά με τις στρατηγικές που ακολουθούν όσον αφορά την αντιμετώπιση του στρες.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να καταφύγουν στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο αναζητώντας την εκτόνωση στο παρηγορητικό φαγητό, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των δυο φύλων το 27% των ανδρών θα εκτονώσει την πίεση που νιώθει κάνοντας σεξ, ενώ την ίδια συμπεριφορά θα επιλέξει μόνο το 11% των γυναικών.

Κι ενώ περισσότερες από τις μισές γυναίκες θα καταφύγουν στο παρηγορητικό φαγητό, λιγότερο από το ένα τρίτο τον ανδρών θα πράξει το ίδιο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η συμπεριφορά των ανδρών υποκρύπτει μια τάση φυγής από τα προβλήματα και εκτόνωσης της έντασης με ένα τρόπο που είναι σίγουρο ότι προκαλεί ευχαρίστηση μια και η έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δημιουργεί αίσθηση ικανοποίησης.

Από την άλλη μεριά η κατανάλωση γλυκών και λιπαρών φαγητών από τις γυναίκες σχετίζεται με την μείωση της έκκρισης της κορτιζόλης, της κατεξοχήν ορμόνη του στρες όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

Πηγή: vita.gr


Πηγή