Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γυναίκες και χρόνιοι πόνοι: Τέσσερις τρόποι για να ανακουφιστείτε

Γυναίκες και χρόνιοι πόνοι: Τέσσερις τρόποι για να ανακουφιστείτε

Σύμφωνα με ανασκόπηση ερευνών από την Αμερικανική Εταιρεία Αναισθησιολογίας, οι γυναίκες υπομένουν σιωπηρά τους χρόνιους πόνους, ενώ συχνά ακολουθούν θεραπείες που τις περισσότερες φορές είναι αναποτελεσματικές, αν όχι επιβλαβείς για τον οργανισμό τους.

Ειδικά οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σπανίως συμβουλεύονται τον γιατρό τους ή αναζητούν θεραπεία για τον πόνο.

Ακόμη όμως και όταν αναφέρουν τον πόνο, κάποιες φαρμακευτικές λύσεις μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από την αιτία που προκαλεί τον πόνο.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στην ανεξέλεγκτη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων χωρίς τη συμβουλή του γιατρού.

Αντί να αγνοείτε τον πόνο ή να καταναλώνετε ασύστολα παυσίπονα, δοκιμάστε τις παρακάτω τέσσερις φυσικές λύσεις για τους πιο κοινούς γυναικείους πόνους.

bigstock Severe Shoulder Pain 4126070

Διορθώστε τα επίπεδα μαγνησίου

Λόγω της απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην έλλειψη μαγνησίου, γεγονός που μπορεί να προκαλεί ημικρανίες και μυϊκούς πόνους. Ενισχύστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα πράσινα λαχανικά, τα ξερά βερίκοκα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα κάσιους και οι μπανάνες.

Μασάζ με ροδέλαιο

Εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του, το ροδέλαιο προσφέρει ανακούφιση από τις κράμπες και τους πόνους της περιόδου. Κάντε μασάζ στην κοιλιά σας και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Κάντε γιόγκα

Νιώθετε πόνο στην πλάτη; Έρευνα έδειξε ότι οι πάσχοντες από πόνους στην πλάτη που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα γιόγκα 12 εβδομάδων, είχαν λιγότερο πόνο, ενώ όσοι δεν έκαναν γιόγκα είδαν τον πόνο να επιδεινώνεται.

Μουσική στην αίθουσα τοκετού

Καλωσορίστε το μωρό σας στον κόσμο με μουσική. Μελέτη σε 156 εγκύους έδειξε ότι όσε άκουγαν μουσική στη διάρκεια του τοκετού είχαν λιγότερους πόνους και άγχος και χρειάστηκαν λιγότερη ανακούφιση για τον πόνο μετά τον τοκετό.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr