Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τέσσερις άγνωστες χρήσεις της κανέλας

Τέσσερις άγνωστες χρήσεις της κανέλας

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα συστατικά για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δίνοντας αυτή την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά της.

Όμως η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο εκεί και μπορεί να αξιοποιηθεί στον τομέα της ομορφιάς και όχι μόνο. Η κανέλα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, εκτός κουζίνας, στην καθημερινότητά σας.

Δείτε τέσσερις άγνωστες, για τους περισσότερους, χρήσεις της…

1. Δροσερή αναπνοή

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται πολύ σε τσίχλες και καραμέλες. Τα συστατικά της μπορούν να «εξολοθρεύουν» τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία της αναπνοής μας και έτσι με λίγο μάσημα ενός κομματιού το πρωί μπορείτε να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος.

2. Σπιτικό αρωματικό χώρου 

Αντί να ξοδεύετε χρήματα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας αποσμητικό χώρου. Βάλτε μηλόξιδο, ένα ξυλαράκι κανέλας και μερικά ολόκληρα γαρίφαλα σε ένα κατσαρολάκι. Σιγοβράστε το μείγμα και προσθέστε λίγες φλούδες πορτοκαλιού για ακόμη πιο έντονη μυρωδιά.

3. Διώχνει τα μυρμήγκια

Ρίξτε λίγη σκόνη κανέλας ή ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Σε λίγες μέρες θα έχουν εξαφανιστεί.

4. Κατά της τριχόπτωσης

Αντί για μάσκα του εμπορίου, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο. Εφαρμόστε στα μαλλιά μετά το σαμπουάν, αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

 

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr