Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Nespresso παρουσιάζει τον πρώτο της παλαιωμένο καφέ

Με το λανσάρισμα της τελευταίας Limited Edition Εκλεκτής Ποικιλίας SELECTION VINTAGE 2014, η Nespresso προσφέρει για πρώτη φορά στους λάτρεις του καφέ την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλαιωμένο καφέ.

Όπως το εκλεκτό τυρί, κρέας και ξύδι, έτσι και ο καφές μπορεί να παλαιωθεί με δεξιοτεχνία για ένα μοναδικό βίντατζ αποτέλεσμα, χαρίζοντας γεύση που είναι πλούσια, γλυκιά και βελούδινη.

Ο παλαιωμένος καφές σκόπιμα ωριμάζει για πολλά χρόνια, ώστε να αναπτύξει νέες αισθητηριακές διαστάσεις στο πέρασμα του χρόνου.

Για τον SELECTION VINTAGE 2014 συλλέχθηκε φρέσκος καφές Arabica από τα μεγάλα υψόμετρα των οροπεδίων της Κολομβίας πριν από τρία χρόνια και παλαιώθηκε σχολαστικά, ώστε να αποδώσει μια πολύπλοκη γεύση με κομψή αίσθηση ξύλου, απαλές νότες φρούτων και λεία βελούδινη υφή.

Η παραδοσιακή παλαίωση του καφέ έχει τις ρίζες της στα 1700, όταν ο καφές που συλλεγόταν στην Ινδονησία ταξίδευε μέσα σε καράβια για πολλούς μήνες, ωσότου φτάσει στην Ευρώπη.

SelectionVintage2014_2

 

Καθώς παρέμενε συσκευασμένος στα ξύλινα αμπάρια των καραβιών, ο καφές εκτίθετο στο αλμυρό νερό και τον υγρό αέρα της θάλασσας, κάνοντας τους κόκκους να φουσκώνουν.

Έπειτα, οι κόκκοι αυτοί αποξηραίνονταν στον ήλιο, ο οποίος επηρεάζει τη γεύση του τελικού καφέ. Σε άλλες περιπτώσεις ο καφές παρέμενε αποθηκευμένος στην Ινδονησία μέχρι να ανοίξει πανιά το επόμενο καράβι για την Ευρώπη.

SelectionVintage2014_3

Σε αυτή την περίοδο αποθήκευσης ο καφές υποβαλλόταν σε αρκετές διακυμάνσεις θερμοκρασίας και φωτός.

Η φυσική δομή των κόκκων άλλαζε με κάθε μεταβολή, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα αντιδρούσαν στο καβούρδισμα.

Αντιδιαμετρικά, για την Εκλεκτή Ποικιλία SELECTION VINTAGE 2014 εφαρμόστηκε μια ολοκαίνουργια μέθοδος παλαίωσης, καινοτομία των ειδικών της Nespresso, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ελεγχόμενες συνθήκες.

SelectionVintage2014_4

Η διαδικασία που σχεδίασαν συμπεριλάμβανε έλεγχο του χρόνου, του οξυγόνου, της υγρασίας του αέρα, του φωτός και της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Με αυτή την τόσο προσεκτική διαχείριση οι νωποί κόκκοι καφέ Arabica που φρεσκοσυλλέγονται στα πλούσια Κολομβιανά οροπέδια μπορούν να μεταμορφωθούν στην SELECTION VINTAGE 2014.

Η SELECTION VINTAGE 2014 θα διατίθεται για συγκεκριμένο διάστημα στις Nespresso Boutiques, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών στο 2106771300 ή online στο www.nespresso.com

ffsdgh


Πηγή