Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την Καστρινή Αποκριά στο Ηράκλειο

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ηρακλείου ξεκινούν την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου.

Έτσι, ο δήμος, σε συνεργασία με τις ομάδες κυνηγιού και ιδιαίτερα με την περυσινή νικήτρια «EUROGEKA», αρχίζει τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινώντας με τη διαδρομή «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» και ακολουθούν το 8ο παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, πάρτι στο κέντρο της πόλης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, καρναβαλική παρέλαση, αλλά και το 15ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, που αναμένεται να συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη του Ηρακλείου και να δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, ακολουθώντας τους ρυθμούς της Αποκριάς.

Αναλυτικά την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης, 18:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή 3.000 μέτρων εντός της πόλης, με αφετηρία το δημαρχείο Loggia, με τίτλο «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά».

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου θα γίνει το 8ο παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και την Τσικνοπέμπτη οργανώνεται το μεγάλο πάρτι στο κέντρο της πόλης με χορό, τραγούδι και δρώμενα.

Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 16:00, θα γίνει η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων και μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακόμη, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 11 το πρωί, θα διεξαχθεί το «15ο κυνήγι του κρυμμένοι θησαυρού» που οργανώνεται από την περσινή νικήτρια ομάδα «EUROGEKA».

Παράλληλα με τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στους στεγασμένους χώρους του δήμου.

(Θεατρικός Σταθμός, Ανδρόγεω, Πολιτιστικό Κέντρο, Βασιλική Αγ. Μάρκου).


Πηγή