Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα πορτραίτα μουσικών που κοσμούν τα βινύλια τους

Το αισθητικό κομμάτι ενός δίσκου μουσικής πολλές φορές έχει αποδειχθεί εξίσου σημαντικός και με το μουσικό περιεχόμενο αυτό καθαυτό. Και βασισμένος σε αυτή τη λογική εδώ και αρκετά χρόνια ο καλλιτέχνης Ντάνιελ Έντλεν ζωγραφίζει πορτραίτα γνωστών καλλιτεχνών πάνω στα βινύλια τους.

Χρησιμοποιεί ακριλικό χρώμα και τους δίσκους ως τον καμβά του για να αποτυπώσει τα πρόσωπα μουσικών που έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στις ζωές μας το έργο τους. Εκείνος λοιπόν αποφάσισε να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι πάνω στις δικές τους δημιουργίες. Με αυτό το τρόπο ο Καλιφορνέζος ζωγράφος αποτίνει ένα φόρο τιμής στην εφηβική του ηλικία και τις ατελείωτες ώρες που περνούσε στα δισκάδικα χαζεύοντας και ακούγοντας βινύλια.

Στα πορτραίτα απεικονίζονται καλλιτέχνες που έχουν πεθάνει αλλά και κάποιοι που είναι εν ζωή. Η γκάμα του είναι αρκετά μεγάλη και φτάνει μέχρι σύγχρονες μορφές του πενταγράμμου όπως η Amy Winehouse.

zgrvvinl2 zgrvvinl3 zgrvvinl4 zgrvvinl5 zgrvvinl6 zgrvvinl7 zgrvvinl8 zgrvvinl9 zgrvvinl10 zgrvvinl11 zgrvvinl12 zgrvvinl13 zgrvvinl14


Πηγή