Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Τζο Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνομιλία των δυο ανδρών επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Παράλληλα, για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για το συνεχές του ενδιαφέρον για το Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό και μετά την αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, μη αποκλείοντας την εμπλοκή του και στο μέλλον, με κάποιο τρόπο, στις προσπάθειες για διευθέτηση του προβλήματος.


Πηγή