Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οπλίσου με κουράγιο: Η νέα έρευνα για το σεξ που… θα ήθελες να είναι ψέμα

Σχεδόν καθημερινά, έρχονται στο φως έρευνες σχετικά με κάθε, μεγαλύτερη ή και μικρότερη, πτυχή της ζωής μας. Έρευνες επαγγελματικές, έρευνες οικονομικές, έρευνες για χόμπι, για προιόντα, για ταξίδια και φυσικά για… σεξ! Και μπορεί κάθε φορά να αιφνιδιαζόμαστε όλο και περισσότερο, ήρθε όμως η στιγμή να σε αφήσουμε με το στόμα ανοιχτό, ίσως με ένα δάκρυ στην άκρη του ματιού και έναν κόμπο στον καρύτζαφλο με τα νέα που θα σου πούμε.

Λοιπόν φίλη μου-και γιατί όχι, φίλε μου-σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου, αποδείχθηκε ότι… όσο λιγότερο σεξ κάνεις τόσο περισσότερο θα ζήσεις!!!

Για να γίνω πιο σαφής και βασικά να σε πανικοβάλλω περισσότερο, εξηγώ: Οι επιστήμονες, μελέτησαν τα σκαθάρια και κυρίως τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι εκείνα που ζευγάρωναν κάθε μέρα-μπράβο κουράγιο-ζούσαν εμφανώς λιγότερο! Ο λόγος είναι, γιατί όπως συμβαίνει και στον ανθρώπινο οργανισμό, οι ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια του σεξ βλάπτουν ανεπανόρθωτα το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Τι κι αν είσαι έτοιμη να κατέβεις στην πλατεία Ομονοίας να διαμαρτυρηθείς; Τι κι αν σκέφτεσαι να κάνεις νηστεία στον καλό σου για τους επόμενους μήνες; Η μοίρα σου είναι προκαθορισμένη. Τελικά όμως τι έχει αξία; Μία πιο σύντομη ζωή γεμάτη πάθη και ένταση ή μία μεγαλύτερη χωρίς εκρήξεις και… ηδονή;

Άσε που μπορείς ωραιότατα για κάθε φορά που κάνεις σεξ, να κάνεις και κάτι καλό για τον οργανισμό σου! Το κεφάλι ψηλά λοιπόν. Στην κούρσα της καλοπέρασης, θα βγεις νικήτρια!

 

 


Πηγή