Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Το 70% των ανθρώπων κάνουν αυτό το επικίνδυνο λάθος στο στοματικό σεξ!

Το 70% των ανθρώπων κάνουν αυτό το επικίνδυνο λάθος στο στοματικό σεξ!

Πολλές φορές οι πρακτικές του σεξ είναι ένα ταμπού, πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καν τις συνέπειες μιας απρόσεκτης επαφής και αυτό αφορά και το στοματικό σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η πλειοψηφία του πληθυσμού περίπου το 70% δεν πιστεύουν πως το στοματικό σεξ είναι εξίσου επικίνδυνο όσον αφορά τη μετάδοση αφροδίσιων νοσημάτων σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Kinsey Institute στην Indiana.Και όμως. Η Βρετανική Ένωση για τη σεξουαλική  υγεία τονίζει πως ασθένειες όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια, η γονόρροια και η μετάδοσή τους μέσω του στοματικού σεξ διαρκώς αυξάνονται και ελάχιστοι είναι εκείνοι που φροντίζουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τη γονόρροια οι επιστήμονες κρούν τον κώδωνα του κινδύνου διότι η θεραπεία δε προστατεύει το λαιμό τόσο όσο τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, όπως αναφέρει η Independent. Με πιο απλά λόγια ο ιός παραμένει στο λαιμό… Ηπατίτιδες, σύφιλη ακόμα και ο hiv είναι μερικές ακόμα ασθένειες που είναι δυνατόν να μεταδοθούν με το στοματικό σεξ.

Πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατευτούν από το στοματικό στα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Μια απλή λύση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι η τοποθέτηση μιας πλαστικής ζελατίνας στο αιδοίο ή στον πρωκτό. Ή ακόμα και το «οδοντικό φράγμα»που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι αναφέρει η  Dr Alexandra Phelan επισημαίνοντας πως η προστασία του άνδρα όταν κάνει στοματικό σεξ στη γυναίκα είναι αρκετά πιο δύσκολη.

Και βέβαια καλό είναι όταν υπάρχουν πληγές στα γεννητικά όργανα να αποφεύγουμε τελείως το στοματικό σεξ έως την πλήρη επούλωση.