Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Απλά «μυστικά» για καλύτερο σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια

Απλά «μυστικά» για καλύτερο σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια

Στο βασανιστικό ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια, πώς μπορούν να βελτιώσουν το σεξ, επιχειρεί να απαντήσει μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για το θέμα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chapman των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μία μεγάλη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 39.000 άτομα που ήταν παντρεμένα ή είχαν σχέση για περισσότερο από τρία χρόνια. Ο μέσος όρος των ερωτηθέντων ήταν τα 40 έτη για τις γυναίκες και τα 46 για τους άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μυστικό για καλύτερο σεξ είναι η επικοινωνία, καθώς τα ζευγάρια όσο περισσότερο επικοινωνούν κατά τη διάρκεια του σεξ, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ικανοποίηση.

Σύμφωνα με την έρευνα το 75% των ανδρών που δήλωναν ικανοποιημένοι από το σεξ με τη σύντροφό τους, είπαν ότι έλεγαν συχνά «σ΄ αγαπώ» κατά τη διάρκεια του σεξ, το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ανήλθε στο 74%.

Η έρευνα έδειξε ότι η επικοινωνία τόσο η λεκτική όσο και η σωματική (πχ, τα σέξι εσώρουχα) είναι βασικοί παράγοντες για την αύξηση της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τα στοιχεία που επίσης βελτιώνουν την σεξουαλική ευχαρίστηση είναι να κάνεις στον σύντροφό σου αυτό που ξέρεις ότι τον ευχαριστεί και να συμβαίνει φυσικά και το αντίστροφο, επίσης η έρευνα έδειξε ότι το να μιλάς (με τον/την σύντροφό σου) στο τηλέφωνο ή με μαίηλ για το σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένας ακόμη παράγοντας αύξησης της ικανοποίησης.

Ένα ακόμη μυστικό για καλύτερο σεξ, είναι σύμφωνα με την έρευνα το γέλιο ανάμεσα στα ζευγάρια, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι να λες στον άνθρωπό σου ότι τον αγαπάς, όπως φάνηκε από τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Η έρευνα έδειξε επίσης πώς τα ζευγάρια περιορίζουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, μετά τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους. Το 83% των ερωτηθέντων είπαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από τη συχνότητα το πρώτο εξάμηνο της σχέσης τους. Σε ερώτηση για το πώς αισθάνονται σήμερα, μόνο το 43% των ανδρών και το 55% των γυναικών δήλωσαν ικανοποιημένοι. Γι αυτό το λόγο οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζεται προσπάθεια για να βελτιωθεί η σεξουαλική ικανοποίηση ανάμεσα στα ζευγάρια.

πηγή: topontiki.gr