Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γυναικείος οργασμός Με ποιες στάσεις στο σεξ γίνεται πιο πιθανός

Γυναικείος οργασμός: Με ποιες στάσεις στο σεξ γίνεται πιο πιθανός

Είναι ένα από τα θέματα που έχουν αναλυθεί πάρα πολύ όσον αφορά το σεξ και παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί επί της ουσίας ένα… μυστήριο.

Ο γυναικείος οργασμός είναι μια τόσο πολυσύνθετη διαδικασία, ώστε κανείς δεν μπορεί να πει ότι προκαλείται από τον “Χ” ή “Y” παράγοντα μόνο. Μια νέα έρευνα από την επιστημονική ομάδα που έχε δημιουργήσει την εφαρμογή Glow για smartphones, έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο “φως” σε αυτό το ζήτημα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που επιθυμούν/προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Η έρευνα έδειξε -μεταξύ άλλων- ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ τις ημέρες μεταξύ της 12ης και 15ης μέρας του έμμηνου κύκλου τους. Αυτό είναι λογικό καθώς οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες τις ημέρες γύρω από την ωορρηξία τους, η οποία συμβαίνει συνήθως περίπου στα μισά ενός κύκλου 28 ημερών. Η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό στις δύο με τρεις ημέρες γύρω από την έναρξη ενός κύκλου. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, επειδή τα επίπεδα των ορμονών τους “εκτοξεύονται” εκείνες τις ημέρες και, συνήθως οι γυναίκες έχουν αντίστοιχα αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

Επίσης, στο δείγμα των 2.400 γυναικών που μέσω της εφαρμογής Glow συμμετείχαν στην έρευνα, διαπιστώθηκαν και τα παρακάτω ποσοστά στις πιθανότητες που έχει μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό, όσον αφορά τις πιο συνήθεις στάσεις στο σεξ. Ο… νικητής είναι ξεκάθαρος…

Η γυναίκα από πάνω: 43,1%
Ο άνδρας από πίσω και η γυναίκα “στα τέσσερα”: 28,6%
Ιεραποστολική στάση: 18,8%
Άλλη στάση: 9,5%

Πηγή: iatropedia.gr