Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
H μουσική βοηθάει στο σεξ

H μουσική βοηθάει στο σεξ

Ερευνητές του πανεπιστημίου McGill λένε με βάση τα όσα έχουν καταγράψει, ότι η ακρόαση μουσικής που μας αρέσει, βοηθά στην απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

 

Η ντοπαμίνη είναι οργανική ουσία που προσφέρει ευχάριστα συναισθήματα και εμφανίζεται ξανά όταν τρώμε, όταν κοιμόμαστε και όταν… κάνουμε σεξ.

Άρα είναι πολύ απλός ο συλλογισμός που κάνουμε όταν λέμε ότι δύο ταυτόχρονες ενέργειες που απελευθερώνουν ντοπαμίνη είναι πολύ καλύτερες από μία.

Και μιλάμε φυσικά για σεξ και μουσική, γιατί αν σκεφτόσασταν ταυτόχρονα σεξ και ύπνο ή σεξ και φαγητό, μάλλον δεν είμαστε στο σωστό δρόμο.

Μία άλλη έρευνα δείχνει ότι η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο όταν γυμναζόμαστε και να αντέχουμε περισσότερο. Για την ακρίβεια μιλάει για έντονη σωματική εργασία.

Και φυσικά βάζουμε και το σεξ στην έντονη σωματική εργασία εκτός και αν είσαστε από αυτούς τους τεμπέληδες που τα θέλουν όλα στο πιάτο. Ας ιδρώσουμε κυρίες και κύριοι, ας ιδρώσουμε! Φυσικά η συγκέντρωση και το να αντέχουμε περισσότερο είναι φωτογραφικό για τους άντρες έτσι;

Το να παίζει λοιπόν μουσική κατά τη διάρκεια του σεξ σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι στη σωματική… εργασία και επίσης σε κάνει να αντέχεις περισσότερο, να νιώθεις λιγότερο κουρασμένος και να φτάνεις στο μάξιμουμ της αποδοτικότητας σου.

Πηγή: rockisdead