Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ποιος οργασμός είναι καλύτερος, ο γυναικείος ή ο ανδρικός;

Ποιος οργασμός είναι καλύτερος, ο γυναικείος ή ο ανδρικός;

Αμέτρητες γυναίκες ανά την υφήλιο ζηλεύουν τους άνδρες για την ταχύτητα με την οποία καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση.

Ομοίως, πολλοί άνδρες νιώθουν εντυπωσιασμένοι με τον τρόπο που ορισμένες γυναίκες πετυχαίνουν με ευκολία πολλαπλούς οργασμούς.

Ποιος έχει λοιπόν τους καλύτερους οργασμούς, οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει αρκετά τα δύο φύλα αλλά παραμένει άλυτο, αφού τα επιχειρήματα και των δύο στρατοπέδων είναι αρκετά πειστικά.

Εξάλλου, το ζήτημα είναι αρκετά υποκειμενικό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τι προτιμά κανείς: Την ποσότητα ή την ποιότητα; Την ταχύτητα ή την ένταση;

Όλες αυτές τις παραμέτρους επιχείρησε να καλύψει με ένα διαφωτιστικό βίντεο το κανάλι ASAPScience στο YouTube, παραθέτοντας ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την ανδρική και γυναικεία κορύφωση.

Δείτε παρακάτω μερικές από τα πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον οργασμό ανδρών και γυναικών και αποφασίστε μόνοι σας ποιος είναι ο καλύτερος!

– Κατά μέσο όρο, ο γυναικείος οργασμός διαρκεί 20 δευτερόλεπτα ενώ οι άνδρες απολαμβάνουν συνήθως αυτήν την εμπειρία για μόλις 3 δεύτερα

– Σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη, το ποσοστό των straight ανδρών που φτάνουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ αγγίζει το 95%, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 69%. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, ωστόσο, αποδίδουν τη διαφορά περισσότερο στο είδος του σεξ που κάνει η πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών, παρά στο φύλο.

– Η ίδια έρευνα εξάλλου εντόπισε σημαντικές διαφορές όχι μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου αλλά και διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού. Αν και τα ποσοστά μεταξύ straight και gay ανδρών δεν διαφέρουν πολύ, στις γυναίκες τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. Συγκεκριμένα, οι λεσβίες διαπιστώθηκε ότι έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, με το 1/4 από αυτές να δηλώνουν ότι «τελειώνουν» σε όλες ανεξαιρέτως τις επαφές τους.

– Και οι γενετικοί παράγοντες παίζουν όμως ρόλο στην κορύφωση. Μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 4.000 δίδυμες κοπέλες διαπίστωσε ότι η ομοιότητα των γονιδίων μπορεί να συμβάλει στο να προβλεφθεί η πιθανότητα οργασμού.

– Ωστόσο, όπως επισημαίνει το βίντεο, η ίδια η διαδικασία του οργασμού δεν είναι και τόσο διαφορετική στα δύο φύλα. Η εγκεφαλική διέγερση αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, η εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τον ερεθισμό είναι ίδια και στα δύο φύλα, όπως και οι αντιδράσεις του οργανισμού μετά τη «μεγάλη στιγμή» που περιλαμβάνουν την αίσθηση υπνηλίας και πληρότητας.

Δείτε το βίντεο

πηγή: protothema.gr