Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πώς η σεξουαλική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει τη σχέση;

Πώς η σεξουαλική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει τη σχέση;

Και ενώ το ζευγάρι είχε μία καλή σεξουαλική ζωή, αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα στο σεξ, όπου ο ένας αποφεύγει τον άλλον, όχι γιατί δεν τον θέλει, αλλά γιατί απλά μπορεί το σεξ να μην του λέει τίποτα πια!

Μπορεί να αποφεύγει επειδή ο άνδρας για παράδειγμα δεν έχει ερωτική διάθεση, χάνει τη στύση του ή τελειώνει πολύ γρήγορα ή ακόμα και το αντίθετο, δεν μπορεί να εκσπερματίσει. Η γυναίκα επειδή μπορεί να μην έχει ερωτική επιθυμία ή η κολπική της εφύγρανση να γίνεται πολύ πιο δύσκολα, ή ο οργασμός της να νιώθει πως δεν υπάρχει πια!

AdTech Ad

Στις περιπτώσεις αυτές, η σεξουαλική διαταραχή αποκτά κυρίαρχο ρόλο μέσα στη σχέση και επιφέρει άλλοτε ένταση και άλλοτε απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Ο άνδρας ή η γυναίκα που βλέπει τη μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος του συντρόφου απορεί, αγωνιά ή και θυμώνει αφού το μήνυμα που λαμβάνει είναι «δε σε επιθυμώ, δεν σε θέλω πια ερωτικά».

Σίγουρα η λύση δεν είναι να «κρυφτεί» πίσω από το πρόβλημα και να το αποσιωπήσει, ούτε να χρεώσει και να κατηγορήσει το σύντροφό του. Αντίθετα, η λύση περνά μέσα από την έκθεση και τη συζήτηση του προβλήματος πάνω σε «συμμαχική» βάση που στέλνει το μήνυμα «είμαι δίπλα σου, όχι απέναντί σου». Εξάλλου, το σεξουαλικό πρόβλημα που πολλές φορές ακολουθεί την κατάθλιψη είναι κάτι που αφορά και τους δύο συντρόφους, όχι μόνο τον ένα.

Με άλλα λόγια, χρειάζεται οι δύο σύντροφοι να δουν τι τους συμβαίνει, να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να διεκδικήσουν τη λύση στο πρόβλημα που μπαίνει ανάμεσά οτυς και τους χωρίζει. Η βοήθεια ειδικού είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς όταν ένα σεξουαλικό πρόβλημα κάνει την εμφάνισή του, συνήθως δεν περνάει από μόνο του εφόσον αυτός που το κουβαλάει αλλά και ο άλλος που και εκείνος το αντιμετωπίζει, δεν γνωρίζουν πώς να το διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να μπαίνουν και οι δύο σε έναν φαύλο κύκλο που διαιωνίζει το πρόβλημα…

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr