Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πρώτα κάνουμε σεξ και μετά βλέπουμε αν ταιριάζουμε Είναι σωστό;

Πρώτα κάνουμε σεξ και μετά βλέπουμε αν ταιριάζουμε: Είναι σωστό;

Στην εποχή που η έλλειψη χρόνου για προσωπική ζωή και ενδιαφέροντα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ ο χρόνος που διαθέτουμε για δουλειά έχει επικίνδυνα αυξηθεί, το κομμάτι των σχέσεων των δύο φύλων συμπιέζεται αφόρητα και καταπιέζεται ως ανθρώπινη ανάγκη που μάταια επιζητεί δικαίωση.

Από την άλλη μεριά, το σεξ έχει αναγορευτεί σχεδόν ως μοναδικό προγνωστικό κριτήριο για την προοπτική και το μέλλον μιας σχέσης. Σ΄αυτή την αντίληψη μας οδήγησε η κουλτούρα της εποχής μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Έτσι σε τελική ανάλυση, σημασία δεν έχει το αν συμφωνούμε ή όχι με τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής μας, αλλά το πώς πορευόμαστε ή το αν μένουμε έξω από το παιχνίδι.

Σίγουρα η αντίληψη ότι μια καλή σχέση έχει ως προϋπόθεση το καλό σεξ στην αρχή της γνωριμίας αδικεί μια μεγάλη ομάδα ανδρών και γυναικών. Αδικεί αυτούς που έχουν δυσκολία άμεσης εξοικείωσης μ’ έναν άγνωστο/η μέσα σε λίγη ώρα ή λίγες μέρες. Αδικεί επίσης αυτούς/ές που παραμένουν καθηλωμένοι στις πατροπαράδοτες αντιλήψεις ότι πρέπει να δούμε πρώτα αν ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες και σαν άνθρωποι. Αδικεί, τέλος, αυτούς/ές που πιστεύουν ότι το σεξ αποτελεί μεν βασική προϋπόθεση για μια καλή σχέση, αλλά όχι και μοναδική.

Η αναζήτηση μιας ερωτικής «περιπέτειας» τώρα το καλοκαίρι αποτελεί συχνό όνειρο ή στόχο χιλιάδων ανδρών και γυναικών και το διαδίκτυο είναι ένα καλό εργαλείο για να μπούμε στην περιπέτεια. Ξεκαθαρείστε όμως μέσα σας τι ακριβώς θέλετε. Μια περιπέτεια ή μια σχέση; Απόκτηση εμπειρίας ή σταθερά βήματα για δεσμό; Ό,τι κι αν αναζητάτε, θυμηθείτε τους κανόνες του ασφαλούς σεξ κι αν είσαστε γυναίκα, ενημερώστε κάποιο δικό σας πρόσωπο που θα σας αναζητήσει αν δε δώσετε σημεία ζωής αρκετές ώρες μετά το ραντεβού σας με τον «άγνωστο». Κι αν πιστεύετε στο κισμέτ, εμείς σας ευχόμαστε καλή τύχη…

Πηγή: boro.gr