Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στάσεις του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποιες να δοκιμάσετε και ποιες όχι!

Στάσεις του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποιες να δοκιμάσετε και ποιες όχι!

Μερικές γυναίκες θεωρούν ταμπού το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σύγκριση με μερικές άλλες γυναίκες που δεν θέλουν να διακόψουν τις σεξουαλικές τους επαφές με τον σύντροφό τους.

Η αλήθεια είναι, πως οι περισσότεροι γιατροί επιτρέπουν το σεξ στην εγκυμοσύνη αλλά με προσοχή.

Αρχικά θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας, που σίγουρα θα σας συμβουλέψει κατά το πρώτο τρίμηνο να ξεκινήσετε πολύ ομαλά. Η έγκρισή του είναι απαραίτητη καθώς κύηση με κύηση διαφέρει, καθώς κάποιες είναι εύκολες και κάποιες άλλες δύσκολες.

Ποιες στάσεις του σεξ είναι ασφαλείς κατά την εγκυμοσύνη

Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις στάσεις που θα σας αναφέρουμε παρακάτω, ξεκαθαρίστε το εάν επιτρέπει η όχι ο/η γιατρός σας τις επαφές. Αν η απάντησή του/της είναι «Ναι», τότε δοκιμάστε τις, ελεύθερα!

1. Γυναίκα από πάνω με τα πόδια στο πλάι

side saddle
Πρόκειται για μια στάση που διευκολύνει πολύ μια γυναίκα μιας και όλη τη δουλειά την κάνει ο σύντροφός της αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια του για να την χαϊδεύει. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε στο 1ο και το 2ο τρίμηνο. Για το 3ο τρίμηνο ίσως είναι δύσκολη αυτή η στάση καθώς η φουσκωμένη κοιλίτσα θα δυσχεραίνει λίγο την κατάσταση.

2. Γυναίκα από κάτω

mqdefault
Σε αυτή τη στάση η γυναίκα βρίσκεται από κάτω και ο σύντροφος από πάνω. Ο λόγος είναι απλός. Οι ορμόνες κουράζουν πολύ πιο εύκολα μια γυναίκα, και αυτή η στάση είναι ξεκούραστη μιας και είναι ξαπλωμένη με την πλάτη της. Συνήθως, αυτή η στάση ενδείκνυται στο 1ο και το 2ο τρίμηνο, ενώ στο 3ο μόνο αν μια γυναίκα, νιώθει άνετα με αυτή!

3. Γυναίκα από κάτω με τα πόδια ψηλά

sexposition manlayingontop 4x3
Αυτή η στάση είναι το ίδιο εύκολη και ξεκούραστη όπως και η δεύτερη, με τη μόνη διαφορά πώς σε αυτή τη στάση η γυναίκα μπορεί να τοποθετήσει ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση της ενώ έχει τα πόδια ψηλά και λυγισμένα. Ενδείκνυται στον 1ο και το 2ο τρίμηνο, ενώ στο 3ο μόνο αν μια γυναίκα, νιώθει άνετα με αυτή και δεν κουράζονται τα πόδια της ψηλά.

4. Γυναίκα στο πλάι

sexposition spooning 4x3
Σε αυτή τη στάση η γυναίκα ξαπλώνει στο πλάι και ο σύντροφός της κολλητά πίσω από την πλάτη της, ακουμπώτας τη με το στέρνο του. Ένα μαξιλάρι μπορεί να τοποθετηθεί στα γόνατα της εγκυμονούσας ώστε να μην πιέζεται η κοιλίτσα της. Αυτή η στάση, είναι επιτρεπτή και στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις πολλών γυναικών, είναι η πιο άνετη και ξεκούραστη κατά το 3ο τρίμηνο.

5. Doggy Style

sexposition bendingover 4x3
Μια γυναίκα σε αυτή τη στάση, νιώθει άνετη και ξεκούραστη. Είναι κατάλληλη και για τα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης αλλά όπως και το Νο4, ενδείκνυται περισσότερο στο τρίτο τρίμηνο!

6. Γυναίκα από πάνω

sexposition womansittingonman 4x3
Πρόκειται για μια στάση που διευκολύνει πολύ μια γυναίκα, καθώς βρίσκεται από επάνω, και εκείνη έχει όλο τον έλεγχο της ευχαρίστησης, της ικανοποίησης και της ολοκλήρωσης. Μια γυναίκα μπορεί να την δοκιμάσει στο 1ο, το 2ο και το 3ο τρίμηνο της κύησης.

Στάσεις του σεξ που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι επιτρεπτές σχεδόν όλες οι στάσεις, εκτός και αν δυσκολεύουν ή πονούν την επίτοκο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κουβεντιάζει με τον γυναικολόγο της τα πάντα ώστε να την κατευθύνει και να τη συμβουλέψει τι πρέπει να κάνει και τι όχι.

Όσο αφορά το τρίτο τρίμηνο της κύησης, οι διάφορες στάσεις του σεξ, όχι ότι είναι απαγορευτικές αλλά η κοιλίτσα της εγκύου δυσκολεύει λίγο την κατάσταση. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή της στάσης που θα εφαρμόσετε. Σε αυτό το τρίμηνο απαγορεύεται και το πρωκτικό σεξ, καθώς οι πιθανότητες μόλυνσης είναι μεγαλύτερες από ότι στα πρώτα δύο τρίμηνα και ο πόνος μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες συσπάσεις.

Εγκυμοσύνη και εκσπερμάτωση γίνεται; Ο γυναικολόγος του Μothersblog συμβουλεύει

Επίσης αν ο σύντροφός σας επιθυμεί να σας κάνει στοματικό σεξ θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός και αυτό γιατί αν φυσήξει αέρα στον κόλπο σας μπορεί να προκληθεί εμβολή από αέρα. Είναι κάτι σπάνιο, ωστόσο υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.

Πάντα να θυμάστε πώς σε περίπτωση που ο γιατρός που σας παρακολουθεί εντοπίσει κάποιες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, είναι εκείνος που θα σας πει να διακόψετε τις σεξουαλικές επαφές κι είστε υποχρεωμένες να τον υπ ακούσετε!

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr