Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Συχνές ανακρίβειες για τον οργασμό  Τα κλισέ που δεν ισχύουν

Συχνές ανακρίβειες για τον οργασμό -Τα κλισέ που δεν ισχύουν

Ακούμε πολλά και διάφορα για τη στιγμή εκείνη της κορύφωσης, στιγμή που αποτελεί μεγάλο άγχος για όλους τους ενεργά σεξουαλικά ανθρώπους. Αρκετά όμως από αυτά τα “κλισέ” δεν ισχύουν. Διάβασε και… χαλάρωσε.

Αν δεν έχεις συσπάσεις, δεν έχεις οργασμό: ΛΑΘΟΣ

Oι Masters και Johnson το 1966 περιέγραψαν 3-15 ρυθμικές συσπάσεις στο εξωτερικό μέρος του κόλπου και συγκεκριμένα στο τρίτο εξωτερικό σημείο του κόλπου, αν τον χωρίσουμε σε 3 επίπεδα.

Σε μια πιο πρόσφατη μελέτη του 1982, υπήρξε η εμφάνιση των μακρών οργασμών με 34 διαφορετικές πυελικές συσπάσεις. Πάντως, υπάρχουν γυναίκες που μαρτυρούν πως έρχονται σε οργασμό και χωρίς να συμβαίνουν ταυτόχρονα συσπάσεις της πυέλου, του κόλπου ή της μήτρας. Όπως και να έχει, επειδή οι συσπάσεις των μυών στην περιοχή αυτή είναι σύνηθες σημάδι του γυναικείου οργασμού, όσο περισσότερο προπονημένοι είναι οι πυελικοί μύες, τόσο πιο έντονα θα είναι τα σημάδια του οργασμού Ρίξτο στις ασκήσεις Κέγκελ λοιπόν.

 

 

Αν τελειώσεις πριν το 20λεπτο, δεν είχε οργασμό: ΛΑΘΟΣ

Προφανώς κάθε γυναίκα έχει τα δικά της κουμπιά και το διάστημα αυτό έχουν ξεκινήσει οι πρώτες σοβαρές ερευνητικές προσπάθειες για να μάθουμε πως ακριβώς λειτουργεί ο γυναικείος οργασμός μέσω τομογραφίας του γυναικείου εγκεφάλου. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο οργασμός μπορεί να ερεθίσει τουλάχιστον 80 διαφορετικές περιοχές του γυναικείου εγκεφάλου ενώ όσον αφορά τη διάρκεια, οι περισσότερες μελέτες μιλούν για αίσθημα ηδονής που ξεκινά από τα 13 και φτάνει και τα 51 δευτερόλεπτα. Οι περισσότερες γυναίκες μιλούν για 22 δεύτερα απόλαυσης ενώ έχουμε ακούσει και για γυναίκες που μιλούν για δίλεπτους και τρίλεπτους οργασμούς.

 

 

Ο πραγματικός οργασμός είναι μόνο με διείσδυση: ΛΑΘΟΣ

Ο οργασμός είναι ένας και μοναδικός, είτε προκύπτει με ερεθισμός της κλειτορίδας ή του στήθους σου, είτε προκύπτει από κολπική διείσδυση. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιού Τζέρζεϊ , ο οργασμός όπως και να συμβεί, ενεργοποιεί ακριβώς τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου! Εξασκήσου ακόμα και μόνη λοιπόν! Δεν θα χάσεις!

 

 

Όταν το νιώσεις, θα είσαι 100% σίγουρη για τον οργασμό σου: ΛΑΘΟΣ

Γυναίκες που έχουν έρθει σε οργασμό αλλά κι άλλες που δεν τον έχουν νιώσει, αναρωτιούνται πως θα έπρεπε να νιώθουν τη στιγμή εκείνη. Το πώς αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις σου και το μυαλό σου την φυσική αυτή διέγερση είναι θέμα υποκειμενικό. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια ενός οργασμού τόσο έντονου κι άλλες που ένιωσαν ένα απλό ηλεκτρισμό στα γεννητικά όργανα. Το ζητούμενο σου δεν πρέπει να είναι ο οργασμός αλλά να απολαύσεις τη διαδρομή μέχρι να σου συμβεί ο οργασμός. Σημασία άλλωστε έχει το αν απολαμβάνεις εσύ αυτό που σου συμβαίνει κι αν θες να το ξανακάνεις. Όχι πως το αντιλαμβάνεται η φίλη σου. Ακόμα και με τον ίδιο παρτενέρ, κάθε οργασμός μπορεί να είναι μοναδικός και διαφορετικός.

 

 

Πολλαπλοί οργασμοί δεν υπάρχουν: ΛΑΘΟΣ

Μπορεί να μην είναι τόσο συχνοί αλλά οι πολλαπλοί οργασμοί υπάρχουν και χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την συχνότητα και το πόσο γρήγορα συμβαίνει ο ένας οργασμός μετά τον άλλο. Έτσι έχουμε:

Αλλεπάλληλοι & ξεχωριστοί: κάθε οργασμός είναι ξεχωριστός και ευδιάκριτος, με μικρά κενά σημεία που χωρίζουν τον προηγούμενο οργασμό απ’ τον επόμενο. Κατά τον ειδικό του σεξ Λου Πάγκετ, αυτό το είδος οργασμών μπορεί να παρομοιαστεί με ένα μαργαριταρένιο κολιέ όπου κάθε μαργαριτάρι έχει ένα μικρό κενό από το επόμενο.

Διαδοχικοί & αυξανόμενοι: κάθε οργασμός εμφανίζεται λίγα λεπτά μετά τον προηγούμενο με ελάχιστη μείωση της διέγερσης στο ενδιάμεσο. Πάλι μιλάμε για ένα μαργαριταρένιο κολιέ που τα μαργαριτάρια απέχουν ελάχιστα το ένα δίπλα στο άλλο με τη διαφορά ότι ο καθένας είναι πιο έντονος απ’ τον προηγούμενο.

Συνεχείς & κλιμακούμενοι: οι οργασμοί χωρίζονται από λίγα δευτερόλεπτα που μπορεί να φτάσουν και το ένα λεπτό. Μπορεί να τους αισθανθείς σαν ένα αυτούσιο οργασμό με πολλούς ενδιάμεσους σπασμούς, που αυξάνουν συνεχώς σε ένταση, σαν ένα μαργαριταρένιο κολιέ με κολλημένα τα μαργαριτάρια μεταξύ τους.

 

Πηγή: womenonly.gr