Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Τα σημάδια του οργασμού ήταν ή μήπως όχι;

Τα σημάδια του οργασμού: ήταν ή μήπως όχι;

Κάνοντας τα πρώτα σου βήματα στο στίβο του σεξ, μπορεί να νιώθεις σαν μικρή Κομανέτσι που όλο θέλει να δοκιμάσει το ένα κολπάκι και άλλη μια στάση και να ικανοποιήσει τον καλό της αλλά και να γευτεί τον οργασμό.

Έχεις περάσει μια βραδιά τρελού πάθους μαζί του και είσαι σίγουρη πως εκείνος καλοπέρασε. Κι εκεί που νομίζεις πως ανέβηκες στο Έβερεστ, μιλάς με την κολλητή και σε γεμίζει ένα σωρό απορίες.

Υγρά είχες; Μούδιασαν τα πόδια σου; Κράτησε πολύ ο οργασμός; Μήπως είχες πολλαπλούς οργασμούς; Μήπως εκσπερμάτωσες;

Η φίλη πάλι είναι σίγουρη πως τα κάνει όλα σωστά και όλα σούπερ και πως είναι η Σαμάνθα Τζόουνς και τελειώνει 50 φορές σε μια βραδιά. Εσύ πάλι, νόμιζες πως πέρασες καλά αλλά η αμφιβολία σε κυρίευσε. Μην σκας! Μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια του οργασμού, σήμερα κιόλας.

Τα πιο εμφανή σημάδια που επιβεβαιώνουν έναν οργασμό στην πλειοψηφία των γυναικών, είναι:

Α. Ρυθμικές μυικές συσπάσεις που ξεκινούν από το εξωτερικό μέρος του κόλπου, της μήτρας κι του πρωκτού. Οι πρώτες συσπάσεις είναι πιο έντονες και συμβαίνουν ανά ένα δευτερόλεπτο. Όσο διαρκεί ο οργασμός, οι συσπάσεις γίνονται λιγότερο έντονες και φθίνουν σε συχνότητα.

Σε ένα μέσο οργασμό, μπορούν να υπάρξουν 3-5 συσπάσεις ενώ σε έναν έντονο οργασμό μπορούν να φτάσουν και τις 10 με 15 συσπάσεις.

Πάντως, το πιο κοινό χαρακτηριστικό του οργασμού είναι οι έντονες, διαδοχικές και αλλεπάλληλες συσπάσεις που νιώθεις στη μικρή σου περιοχή, οι οποίες συνοδεύονται από μια αίσθηση ζάλης κι ένα γενικευμένο, πολύ έντονο, ευχάριστο συναίσθημα, που μοιάζει σαν να λιώνεις από ευχαρίστηση.

Β. Η σεξουαλική έξαψη (το έντονο κοκκίνισμα) γίνεται ακόμα πιο εμφανές και μπορεί να καλύψεις μεγαλύτερο κομμάτι του σώματός σου, πέραν της μικρής σου περιοχής.

Γ. Ξεκινά σύσπαση σχεδόν όλων των μυών πέραν εκείνων της πυελικής χώρας. Γι’ αυτό άλλωστε, νιώθεις το τρέμουλο αυτό και στα πόδια σου!

Δ. Οι εκφράσεις του προσώπου σου δεν ελέγχονται καθώς σε πλημμυρίζει ένα αίσθημα ηδονής και πόνου μαζί.

Ε. Στο πικ του οργασμού, το σώμα σου μπορεί να γίνει για δεύτερα, άκαμπτο.

ΣΤ. Οι ρυθμοί της καρδιάς αυξάνουν, νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά και έντονα και η αναπνοή σου επιταχύνεται.

Ζ. Γυναικεία Εκσπερμάτωση: όχι δεν είναι μύθος

Η γυναικεία εκσπερμάτωση συγκαταλέγεται στα σημάδια, στις πιθανές ενδείξεις του οργασμού, ακόμα κι αν είναι σπάνια ή αμφιλεγόμενη. Το φαινόμενο της γυναικείας εκσπερμάτωσης μετά πάνω από 2000 χρόνια ύπαρξης και περιγράφει ακριβώς εκείνη την εκτόξευση (εκπομπή υγρών) από τον κόλπο στο αποκορύφωμα του οργασμού, σχεδόν ακριβώς όπως συμβαίνει με την αντρική εκσπερμάτωση, χωρίς φυσικά να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία στα υγρά που εκπέμπονται. Πρόσφατες έρευνες έχουν υποστηρίξει άλλωστε την ύπαρξη γυναικείου προστάτη. Μία από τις λειτουργίες αυτού, υποτίθεται πως είναι και η εκσπερμάτωση.

Το φαινόμενο δεν συμβαίνει συχνά και δεν πρέπει να συγχέεται με τα υγρά της διέγερσης. Όταν μια φίλη σου μιλά τόσο εύκολα για το φαινόμενο αυτό, το πιθανότερο είναι να μπερδεύει τα υγρά. Κατά την γυναικεία εκσπερμάτωση δεν μιλάμε απλά για κολπικά υγρά που ξεχειλίζουν αλλά για εκτόξευση υγρών. Η εκσπερμάτωση γίνεται από την ουρήθρα. Είναι ο ίδιος δρόμος που χρησιμοποιείται και για την ούρηση. Βρίσκεται έξω από τον κόλπο, μεταξύ αυτού και την κλειτορίδας. Το υγρό δεν είναι λιπαντικό και μοιάζει με νερό. Αφού συνήθως είναι διάφανο ή γαλακτώδες. Προσοχή: δεν έχει την όψη, την μυρωδιά ή τη γεύση των ούρων αλλά είναι σχεδόν άοσμο.

Αν δεν σου συμβεί, δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα. Ειδικά, αν βρίσκεσαι στα πρώτα σεξουαλικά σου βήματα, μην περιμένεις να νιώσεις πλήρη απόλαυση και ηδονή. Θέλει εξάσκηση ο καλός ο οργασμός!

 

Κι αν δεν έχεις νιώσει οργασμό μέχρι στιγμής;

Η έλλειψη οργασμού ή η μερική κορύφωση αποτελεί διαδεδομένο πρόβλημα και σε πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα δείγματος 1.749 γυναικών, το 24% ομολόγησε πως δεν έρχεται σε οργασμό ή αυτό συμβαίνει σπάνια. Η κακή ενημέρωση σχετικά με το σεξ, η έλλειψη σεξουαλικών επαφών και εμπειρίας, μια φαρμακευτική αγωγή που επηρεάζει τη λίμπιντο, είναι μόνο μερικά από από τα αίτια που δεν έρχεσαι σε οργασμό.

Τι πρέπει να θυμάσαι:

Το βασικό είναι να ξεκολλήσεις το κεφάλι σου από το άγχος. Μην αναρωτιέσαι: Γιατί δεν ήρθα σε οργασμό; Γιατί δεν τελειώνω ταυτόχρονα μαζί του; Γιατί δεν με επισκέπτονται οι πολλαπλοί οργασμοί; Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να απολαμβάνεις ξεχωριστά την κάθε φορά, έρθεις δεν έρθεις σε οργασμό. Όταν πάψεις να το σκέφτεσαι, τότε θα σου συμβεί πιο έντονα από ποτέ.

Πηγή: womenonly.gr