Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Tι μπορεί να πάθει η γυναίκα από ένα μεγάλο πέος

Tι μπορεί να πάθει η γυναίκα από ένα μεγάλο πέος

Σε ένα τέλειο κόσμο, το αγόρι σου/ο άντρας σου/ο αρραβωνιαστικός σου/εκείνος ο τύπος χθες, θα είχε το ιδανικό πέος. Ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό-ακριβώς όπως το θέλεις.

Αλλά αυτός ο κόσμος δεν είναι τέλειος, και η αλήθεια είναι πως το μέγεθος ενίοτε μετράει. Το πέος του και ο κόλπος σου ενδέχεται να μην ταιριάζουν πάντα όσο θα έπρεπε. Μιλήσαμεμε τη γυναικολόγο Lauren Streicher, M.D., συγγραφέα του βιβλίου “Sex Rx: Ορμόνες, Υγεία, και το Καλύτερο Σεξ που Έκανες Ποτέ», για να μας πει αν μπορεί στ’ αλήθεια ένα πέος να είναι υπερβολικά μεγάλο για τον κόλπο σου.

Καλά νέα: Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι κόλποι μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα πιθανά σχήματα και μεγέθη ενός πέους. «Αν έχουν την κατάλληλη διέγερση και λίπανση, οι περισσότεροι κόλποι μπορούν να διασταλούν για να χωρέσουν όλα τα μεγέθη», λέει η Streicher.

Επίσης είναι πολύ σπάνιο για τις γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 και των 30 να δυσκολεύονται να «φιλοξενήσουν» έναν καλά προικισμένο άνδρα. «Γίνεται όμως πιο συνηθισμένο όσο μεγαλώνεις, καθώς η πιθανότητα να αντιμετωπίσεις ιατρικά ή ορμονικά θέματα αυξάνεται», λέει η Streicher. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εξαιρέσεις.
Κάποιες φορές, μπορεί να φαίνεται πως κάποιο πέος παραείναι μεγάλο για τον κόλπο μιας γυναίκας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το σημαντικό είναι να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό – γιατί είναι επιλύσιμο», λέει η Streicher.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που τα γεννητικά του όργανα μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά μεγάλα. Κατ’ αρχάς, μπορεί να μην έχεις διεγερθεί αρκετά. Αλήθεια. «Αν μια γυναίκα δεν είναι διεγερμένη, είναι πολύ πιθανό το πέος να μην μπορεί να διεισδύσει», λέει η Streicher. Ή όταν μπει να σε πονέσει, ή να προκαλέσει αιμορραγία ή κάποιο σκίσιμο. Για να διορθώσεις το πρόβλημα, σιγουρέψου πως υπάρχει επαρκής λίπανση πριν μπει μέσα σου. Ζήτησέ του να δώσει αρκετή βαρύτητα στα προκαταρκτικά πριν προχωρήσετε στην κυρίως πράξη, ή χρησιμοποίησε κάποιο λιπαντικό για να επισπεύσεις τα πράγματα.

Άλλη μία πιθανότητα είναι πως κάποια φαρμακευτική αγωγή έχει αφυδατώσει κάπως το αιδοίο σου – χωρίς καν να το καταλάβεις. «Πολλά ελαφριά αντισυλληπτικά προκαλούν ξηρότητα στα γεννητικά σου όργανα, όπως επίσης και κάποια αντιισταμινικά και θεραπείες για τον καρκίνο, όπως η ακτινοβολία», λέει η Streicher.

Επομένως, αν συνεχίζεις να είσαι στεγνή εκεί κάτω, παρ’ όλο που το αγόρι σου είναι φαν των προκαταρκτικών, μίλησε με το γιατρό ή το γυναικολόγο σου για να μάθεις αν κάποια αγωγή που λαμβάνεις μπορεί να βλάπτει τη σεξουαλική σου ζωή. Το σημαντικό στοιχείο πάντως, είναι πως πρόκειται για μια κατάσταση που επιδέχεται λύσης.

Από τη στιγμή που θα ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, δεν είσαι καταραμένη να ζήσεις χωρίς σεξ αν το πέος του συντρόφου σου σου φαίνεται τεράστιο. «Δεν είχα ποτέ ούτε μία ασθενή που να μην κατάφερε να έχει επιτυχημένες συνουσίες από τη στιγμή που έκανε τα κατάλληλα βήματα για να λύσει το πρόβλημα», λέει η Streicher.

Πηγή: boro