Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Την κατάκτηση της πρώτης του κούπας στο γυναικείο μπάσκετ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός

Την κατάκτηση της πρώτης του κούπας στο γυναικείο μπάσκετ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκες «αμαζόνες» επικράτησαν 63-60 του Παναθηναϊκού στη Λευκάδα και σήκωσαν το Κύπελλο

Αφεντικό ο Ολυμπιακός! Σε έναν τελικό που έγινε σε πολύ ήρεμο κλίμα (παρά τα όσα προηγήθηκαν τα ξημερώματα), οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 63-60 του Παναθηναϊκού και κατέκτησαν το Κύπελλο, που είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία τους.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και διατήρησε το αήττητό του, με κορυφαία τη Λικέντρα Τζόνσον (15π., 12 ριμπ.), αλλά παίκτριες-κλειδιά τις Χαλιβέρα και Σταμάτη στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός, που είχε προηγηθεί με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, πάλεψε αλλά δεν απέφυγε το 0/3 απέναντι στον Ολυμπιακό φέτος, με τη Τζοάνα Ντέλβα να έχει 16 πόντους, αλλά να αποβάλλεται νωρίς στην τελευταία περίοδο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Άλμπανεζ, Λύμουρα, Κυριακοπούλου και Ντέλβα, ενώ ο Ολυμπιακός με τις Σταμάτη, Χατζηνικολάου, Χαλιβέρα, Τζόνσον και Κριστόφερσον. Οι «πράσινες» με αποκλειστική σκόρερ την Ντέλβα άρχισαν δυναμικά (5-1, 7-4), αλλά η Αμερικανίδα ψηλή φορτώθηκε με δεύτερο φάουλ. Παρ’ όλα αυτά οι τυπικά γηπεδούχες διατήρησαν τον έλεγχο και έφτασαν στο +7 (20-13) έχοντας αφετηρία την πολύ καλή τους άμυνα.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει επιθετικά προβλήματα και ο Παναθηναϊκός με την Κυριακοπούλου να αναδεικνύεται σε δεύτερο πόλο σκοραρίσματος. Το τρίτο φάουλ της Τζόνσον έφερε το «τριφύλλι» σε διψήφια διαφορά (31-21) μετά από έξι λεπτά στη δεύτερη περίοδο, αλλά τη μιμήθηκε η Ντέλβα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 33-25.

Ο Ολυμπιακός εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του στο τρίτο δεκάλεπτο. Θωρακίζοντας την άμυνά του πλησίασε στον πόντο με τρίποντο της Κοσμά και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με καλάθι της Τζόνσον (34-35) κι έφτασε ακόμη και στο +6 (39-45) με «βόμβα» της Χαλιβέρα. Το γρήγορο τέταρτο φάουλ της Ντέλβα «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό που σκόραρε σχεδόν μόνο από βολές (43-48).

Η σέντερ του «τριφυλλιού» αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στα 7:16 πριν το τέλος, αλλά το τρίποντο της Κυριακοπούλου έφερε την ισοφάριση (48-48) και το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τέλους. Χαλιβέρα και Τζόνσον έφεραν τον Ολυμπιακό στους πέντε (56-61), ενώ ένα κλέψιμο της πρώτης οδήγησε σε ένα σουτ της Χατζηνικολάου έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρόλευκων» (58-63) στα 29,7’’ πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63.

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Άλμπανεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Κόνιαλη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελλα 3, Πατεράκη, Λύμουρα 11, Ντέλβα 16 (10 ριμπ.), Κυριακοπούλου 18.

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6 (9 ασίστ), Μπαλτά, Χαλιβέρα 10, Τζόνσον 15 (12 ριμπ.), Κοσμά 3, Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9.

Διαιτητές: Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Κανελλόπουλος)

Πηγή: sport-fm.gr