Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Της έκλεισαν το προφίλ στο Instagram γι’ αυτή τη φωτογραφία

Της έκλεισαν το προφίλ στο Instagram γι’ αυτή τη φωτογραφία

Το γλυκό της μαμάς κρίθηκε… πονηρό

Είναι γνωστό ότι το Instagram ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική όσον αφορά το γυμνό στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται. Κάποιες φορές όμως μάλλον υπερβάλλει ή κάνει λάθη.

Αυτό συνέβη και με αυτή τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και απεικονίζει απλώς ένα γλυκό για το Πάσχα. Ωστόσο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο «μπερδεύτηκε» και νόμιζε ότι το γλυκό ήταν ένα γυναικείο στήθος με αποτέλεσμα όχι μόνο να τη διαγράψει αλλά να κλείσει και τον λογαριασμό της γυναίκας που τη δημοσίευσε. Η Fiona Mosely, κόρη της γυναίκας που «ανέβασε» τη φωτογραφία, κατέφυγε στο Twitter για να αναφέρει το συμβάν γράφοντας: «Ο λογαριασμός της μαμάς μου στο Instagram απενεργοποιήθηκε γιατί δημοσίευσε αυτό το γλυκό για το Πάσχα. Δεν είναι ένα γυναικείο στήθος».

skghhas2

Το παραδοσιακό γλυκό είναι συνήθως φτιαγμένο από μπάλες από αμυγδαλόπαστα που αντιπροσωπεύουν τους μαθητές του Χριστού, αλλά το Instagram (και προφανώς το αυτόματο σύστημα ανάγνωσης εικόνων) νόμιζε ότι πρόκειται για ένα γυναικείο στήθος και έκρινε ότι η φωτογραφία είναι ακατάλληλη και αντίκειται στους όρους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Η κόρη της γυναίκας που δημοσίευσε τη φωτογραφία ανέφερε ότι αργότερα «ανέβασε» το ίδιο γλυκό με την αμυγδαλόπαστα και η αδερφή της στο Instagram αλλά το δικό της προφίλ δεν έκλεισε.

skghhas3

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε: «Είναι απλά ένα θρησκευτικό γλυκό, οπότε σίγουρα δεν θα μπορούσε να έχει ή ένα εκφράζει ένα «σεξουαλικό περιεχόμενο» και η μαμά μου απλώς τράβηξε και δημοσίευσε μια φωτογραφία του. Στη συνέχεια, το μόνο πράγμα που μάθαμε είναι ότι ο λογαριασμός της είχε απενεργοποιηθεί λόγω της παραβίασης των όρων του Instagram!». Η οικογένεια έχει ζητήσει να αρθεί η απόφαση καθώς επρόκειτο για λάθος και να ξανανοίξει ο λογαριασμός κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη.

Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά η γυναίκα θα προσέξει την οπτική γωνία από την οποία τραβάει φωτογραφίες και ανεβάζει τα γλυκά της.