Σάββατο , 13 Αύγουστος 2022

Έτσι θα περιποιηθείς σωστά τα ταλαιπωρημένα νύχια σου

Ακόμα κι αν περιποιείσαι τακτικά τα άκρα σου και επισκέπτεσαι συχνά το αγαπημένο σου nail bar για να κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ, θα έχουν υπάρξει φορές που επείγει να φροντίσεις τα ταλαιπωρημένα νύχια σου. Μπορεί μερικά νύχια να έχουν σπάσει, να έχεις παρανυχίδες ή να μην αντέχεις να βλέπεις άλλο τα πετσάκια. Ή να θέλεις να κάνεις ένα γρήγορο μανικιούρ, γιατί έχεις να πας κάπου.

Αν θέλεις, μπορείς μόνη σου να περιποιηθείς τα νύχια σου και να τα φροντίζεις, ώστε να πάψουν να μοιάζουν ταλαιπωρημένα και να έχουν υγιή όψη. Υπάρχουν τρία βήματα, που προτείνει η celebrity manicurist Miss Pop, και τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις πιστά για να αποκτήσεις και πάλι λαμπερά και όμορφα νύχια.

Photo credit: @beautymusthaves_nl

Αφαίρεσε απαλά το βερνίκι νυχιών. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε ακετόνη, ώστε να μην αφυδατώσεις τα νύχια σου.
 
betina nails
Photo credit: betina_goldstein

Ενυδάτωσε τα νύχια σου. «Χρησιμοποίησε μία ή δύο φορές την εβδομάδα ένα λαδάκι για να μαλακώσουν τα πετσάκια», εξηγεί η Miss Pop. «Θα ενυδατώσει τόσο τα νύχια σου όσο και την επιδερμίδα γύρω από αυτά».

nails cuticle

Photo credit: @houseofbeautyherts

Απόκτησε πιο γερά νύχια απλώνοντάς τους έλαιο αμυγδάλου ή κάποιο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά και θα τα κάνει πιο ανθεκτικά, ώστε να μη σπάνε εύκολα.

Διάβασε ακόμα: 10 nail arts ιδανικά για σένα που έχεις οβάλ νύχια


Πηγή