Κυριακή , 2 Απρίλιος 2023

Η νέα καμπάνια της Gucci Beauty βάζει τέλος στα στερεότυπα

Με μία νέα καμπάνια, η Gucci Beauty δίνει το παράδειγμα και στηρίζει τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία και την κοινωνική ένταξη επιλέγοντας- ανάμεσα σε πολλά πρόσωπα- ένα μοντέλο με Σύνδρομο Down.

Ειδικότερα, το πολυτελές brand προσέλαβε την Ellie Goldstein, ένα μοντέλο με Σύνδρομο Down, για τη νέα καμπάνια της Gucci Mascara L’ Obscur. Μάλιστα, αυτή η συνεργασία προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός Instagram project, του Photo Vogue Festival, πάνω στο οποίο δουλεύει η Gucci Beauty μαζί με την Ιταλική Vogue. Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 για να δημιουργήσει χώρο για διαλόγους και αλληλεπιδράσεις στον τομέα της φωτογραφίας και με την πεποίθηση ότι οι εικόνες δεν αποπνέουν μόνο αισθητική, αλλά έχουν επίσης κοινωνική έκφραση και πολιτική αναγκαιότητα.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτού του εγχειρήματος φαίνεται τώρα στη νέα καμπάνια Gucci Beauty για τη «Mascara L’ Obscur». «Σχεδίασα την L’ Obscur mascara για ένα αυθεντικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί το μακιγιάζ για να διηγηθεί την ιστορία της ελευθερίας του, κατά κάποιον τρόπο», δηλώνει ο Creative Director του Οίκου Gucci, Alessandro Michele.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

In occasion of the #PhotoVogueFestival held in November 2019, @guccibeauty and @vogueitalia launched an Instagram scouting project. As a result, photographer @davidpdhyde captures Ellie @elliejg16_zebedeemodel and Kadri Vahersalu @kadri_vahersalu for a special editorial featuring the buildable Gucci Mascara L’Obscur. The portfolio is inspired by Creative Director @alessandro_michele’s words: “I designed L’Obscur mascara for an authentic person who uses makeup to tell their story of freedom, in their way.” #AlessandroMichele #GucciBeauty

A post shared by Gucci (@gucci) on

Με την Ellie Goldstein, το 18χρονο μοντέλο με Σύνδρομο Down που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια, η Gucci Beauty κάνει μια σημαντική δήλωση στη βιομηχανία της ομορφιάς. Μια δήλωση, που προφανώς εκτιμούν πολλοί χρήστες του Instagram μιας και τα σχόλια είναι απολύτως θετικά. «Θέλουμε κι άλλες τέτοιες καμπάνιες», «είναι πανέμορφο», «το λατρεύουμε» και άλλα παρόμοια σχόλια έχουν κατακλύσει τη φωτογραφία της καμπάνιας με την Ellie.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ellie for GUCCI @guccibeaty on @vogueitalia new Gucci Mascara L ‘Obscur Massive thanks to @zebedee_management Photographer @davidpdhyde makeup @bryanna_angel_mua and all the team ❤️

A post shared by Ellie (@elliejg16_zebedeemodel) on

Η Goldstein έχει συνάψει σύμβαση με μια ειδική εταιρεία ταλέντων που έχει δεσμευτεί να προωθήσει άτομα που μέχρι στιγμής έχουν αποκλειστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της καμπάνιας, έτσι και η Ellie φωτογραφήθηκε για την Gucci Beauty από τον Βρετανό φωτογράφο, David PH Hyde, ενώ το μακιγιάζ επιμελήθηκε η make up artist, Bryanna Angel.

Cover photo: @elliejg16_zebedeemodel

Διάβασε ακόμα: 5 κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις πολύ πυκνά μαλλιά
Πηγή