Πέμπτη , 5 Μάιος 2022

Μιλήσαμε με τον Γρηγόρη Πυρπύλη για τη νέα θέση του ως creative director του οίκου Hermés

Ο «δικός μας» Γρηγόρης Πυρπύλης, είναι ο νέος creative director του οίκου Hermés Beauty. Δεν μπορώ να γράψω ότι μου φαίνεται σαν ψέματα, ο Γρηγόρης το αξίζει και με το παραπάνω. Ξέρω, ξέρω, από χθες ο κόσμος μιλά για αυτό, αλλά εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) δεν ήθελα να μιλήσω έτσι απλά για το συγκεκριμένο νέο #pestenamefate. Αφενός η υπερηφάνειά μου για τον Γρηγόρη είναι τεράστια, και αφετέρου ήθελα να του μιλήσω για να μου πει πώς αισθάνεται και να μάθω μπορεί να μου αποκαλύψει.

Part of Hermés Galaxy

Δεν μπορούσε να μου πει τίποτα…ακόμα! Όχι, δεν αρνήθηκε γιατί είναι πλέον ο creative director του οίκου Hermés Beauty, και δεν καταδέχεται να μιλήσει σε εμάς. Αρνήθηκε γιατί όλα πλέον περνούν από το γραφείο τύπου του θρυλικού οίκου και αυτό είναι ένα ακόμα πράγμα που με γέμισε υπερηφάνεια. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο οίκος κάτι ετοιμάζει για τους επόμενους μήνες και γι΄αυτό ο Γρηγόρης τηρεί «σιγή ιχθύος» ως τότε.

Για τώρα, το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι: «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος του Hermés. Eίναι για μένα ο οίκος που αποτελεί την επιτομή της ομορφιάς και είναι μοναδικός για τις αξίες, την τόλμη και άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δεξιοτεχνία και την τεχνογνωσία. Πάντα έβλεπα το μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας ως μέσο και όχι ως σκοπό. Τα αντικείμενα ομορφιάς είναι θαυμάσια εργαλεία που υπερβαίνουν την εμφάνιση για να ωφελήσουν την ευημερία»… αυτό δηλαδή που δήλωσε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο οίκος.

Η ομορφιά ως τέχνη

Πράγματι όμως, ο Γρηγόρης δεν βλέπει το μακιγιάζ σαν μεμονωμένο εργαλείο, βλέπει το σύνολο και αυτό μου είχε εξηγήσει και στην συνέντευξη που είχαμε κάνει πριν κάμποσους μήνες. «Με το μακιγιάζ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση. Γύρω στα 14 ή 15 ξεκίνησα να βλέπω στα περίπτερα τα περιοδικά μόδας χωρίς να τα αγοράζω. Μεγάλωσα βλέπεις, στην επαρχία και το σκηνικό ήταν πολύ διαφορετικό. Αντιλήφθηκα λοιπόν ότι είχα μία κλίση προς την αισθητική. Μου άρεσαν οι ωραίες εικόνες. Έβλεπα τα εξώφυλλα της γαλλικής Vogue… καθόμουν και χάζευα δεν κοίταζα όμως το μακιγιάζ, μου άρεσε το σύνολο, η αισθητική, τα φώτα, τα ρούχα, τα μαλλιά. Είχα μάθει όλα τα μοντέλα, την Daria, την Gemma Ward. Έβλεπα αυτές τις συγκλονιστικές κούκλες, και ήθελα να μάθω από που έρχονται, τι κάνουν, να διαβάζω συνεντεύξεις τους. Ήταν τέχνη για εμένα. Ήθελα να ξέρω τα πάντα για τους σχεδιαστές και το στιλ τους. Ήξερα τους κορυφαίους makeup artists και κομμωτές».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gregoris Pyrpylis (@gregoris)

Γρηγόρης Πυρπύλης: Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη με τον makeup artist που μας κάνει περήφανους

Ο Γρηγόρης έβλεπε την ομορφιά σαν τέχνη και όταν λέω ομορφιά, εννοώ την ομορφιά σε όλες της τις πτυχές, από τα μοντέλα στα ρούχα, στα editorial και τον φωτισμό, στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν μου φάνηκε διόλου παράξενο το ότι, ένας οίκος σαν τον οίκο Hermés Beauty, διάλεξε τον Γρηγόρη Πυρπύλη για να ηγηθεί την αλλαγή που θέλει να φέρει ο οίκος στον κόσμο της ομορφιάς.

Τα πλάνα 

Ο Γρηγόρης θα εργάζεται -πλέον- υπό τη διεύθυνση της Agnès de Villers, προέδρου της Hermès Parfum & Beauté, και θα αναφέρεται στον Pierre-Alexis Dumas, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου. Στόχος είναι, να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του métier, το οποίο αντλεί το όραμά του από μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που δημιούργησε ο Pierre Hardy, creative & design director του τμήματος Beauty objects, με επικεφαλείς τον Pierre-Alexis Dumas και την «μύτη» του οίκου, Christine Nagel από τη Σουηδία, director του olfactory (αρωματικού) τομέα.

hermes beauty

Όπως εξήγησε η Agnes de Villers, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα pool καλλιτεχνών, οι  ώστε να υπάρξει μια εγκάρσια προσέγγιση στο κομμάτι του beauty. Συνδυάζοντας το expertise διαφορετικών πτυχών της ομορφιάς οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται και εμπλουτίζονται, ο οίκος βάζει σαν στόχο την έκφραση ενός καλλιτεχνικού οράματος μέσα από αντικείμενα, υλικά, χρώματα και υφές με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα. Για τον ίδιο τον Γρηγόρη, η madame de Villers δήλωσε: «Ως ειδικός στα χρώματα, τις υφές και τη λεπτότητα που εκφράζει και εξυψώνει την ομορφιά, το ταλέντο του Γρηγόρη θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την Hermès Beauty».

Beauty wisdom! Οι 10 πιο χρήσιμες συμβουλές που μου έδωσαν οι top hair & makeup artists

«Με τον Γρηγόρη, μοιραζόμαστε το όραμα της ομορφιάς ως καθημερινού συμμάχου, που εκφράζει προσωπικότητα και χαρίζει κομψότητα, άνεση και ευχαρίστηση», είπε χαρακτηριστικά ο Pierre-Alexis Dumas. Η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας άλλωστε, είναι και το σημαντικότερο για τον Γρηγόρη.

pierre

O Pierre-Alexis Dumas

Ο υπέροχος Γρηγόρης

«Με εμπνέει η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας με την οποία δουλεύω. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει μία συνεργασία διαγράφοντας όλα όσα έκανε ο προηγούμενος. Δεν θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου αλλά θέλω να είμαι οκ με τη δουλειά μου. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω με τη Laetitia Casta για παράδειγμα, δεν άλλαξα κάτι. Για ποιο λόγο να αλλάξω κάτι; Σκοπός μου δεν είναι να ακουστεί το όνομά μου, σκοπός μου είναι να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες» μου είχε πει στη συνέντευξή μας αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, αγαπάς το αντικείμενό σου τότε the sky is the limit… ή ο οίκος Hermés Beauty.

Μέχρι λοιπόν να επιτρέψει στον Γρηγόρη ο οίκος να μας αποκαλύψει νέα και συνεργασίες, σε αφήνω με μία φράση που μου είπε «Να βλέπεις το πρόσωπό σου σαν κάτι ξεχωριστό, είσαι μοναδική, μην προσπαθείς να γίνεις ίδια με κάποια άλλη».

Συγχαρητήρια Γρηγόρη, μας κάνεις τόσο περήφανους!
Πηγή