Κυριακή , 29 Νοέμβριος 2020

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεις τα μαλλιά σου;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών. Εκείνες που επισκέπτονται τακτικά το κομμωτήριο, φρεσκάρουν το μήκος των μαλλιών τους και τα περιποιούνται (ΜΠΡΑΒΟ σας κορίτσια) και εκείνες, τις οποίες κάνουν…. «μαύρα» μάτια να τις δουν οι κομμωτές τους. Είναι εκείνες που κλείνουν ραντεβού για κούρεμα μία φορά τον χρόνο (ναι, συμβαίνει), γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα τα δουν να μακραίνουν περισσότερο και πιο γρήγορα.

Το συχνό κούρεμα, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των μαλλιών σου. Ας μη μιλήσουμε για σένα που τα βάφεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου θερμαντικά εργαλεία για να κάνεις styling. Με λίγα λόγια, τα ταλαιπωρείς αρκετά με αποτέλεσμα να είναι θαμπά και άτονα…

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη, και όχι μόνο μία φορά τον χρόνο. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κάθε γυναίκα θα πρέπει να κλείνει ραντεβού για κούρεμα κάθε 6-10 εβδομάδες, δηλαδή περίπου μία φορά το τρίμηνο. Το κούρεμα δεν  σημαίνει απαραίτητα μεγάλη απώλεια μήκους! Μπορείς να κόψεις μόλις λίγα χιλιοστά και να δεις τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται από άτονα σε πλούσι ακαι υγιή. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η άκρες των μαλλιών σου είναι νεκρές και το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν τα υπόλοιπα μαλλιά σου. Αν τια απομακρύνεις λοιπόν όσο συχνά πρέπει, έχεις πιο όμορφα μαλλιά που μακραίνουν γρηγορότερα!

Διάβασε ακόμα: Όσα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις σωστό κούρεμα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου


Πηγή