Δευτέρα , 20 Σεπτέμβριος 2021

Τριχόπτωση το φθινόπωρο; 5 tips για να την αντιμετωπίσεις

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι επίπονη. Συναισθηματικά κυρίως. Είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χάνουμε τη χαλαρότητα στους ρυθμούς μας και την ανεμελιά που νιώθουμε πλάι στο κύμα. Είναι, όμως, και η στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα και περιποίηση.

Σκέψου μόνο πόσο έχεις ταλαιπωρήσει την τρίχα σου με την έκθεση στον ήλιο, την επαφή με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο της πισίνας! Εκεί, λοιπόν, που κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο για μια ολική επανόρθωση, ξεκινάς να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για να κάνεις το σωστό pampering στα μαλλιά σου, έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα ακόμη ζήτημα: την εποχική τριχόπτωση.

Εκεί μόλις μπει ο Σεπτέμβρης και αρχίζει σιγά-σιγά να μας επισκέπτεται το φθινόπωρο, εσύ βλέπεις όλο και περισσότερες τρίχες να σου μένουν στα χέρια. Χτενίζεσαι; Βλέπεις τα μισά μαλλιά σου πάνω στη βούρτσα. Λούζεσαι; Και πάλι αρκετές τρίχες μένουν στα χέρια σου. Και κάπου εκεί αρχίζει μια μικρή ανησυχία και ένας πανικός… Ψυχραιμία!

Η τριχόπτωση του φθινοπώρου διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογική. Δηλαδή, είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να χάνεις περίπου 100 με 150 τρίχες την ημέρα και η απώλεια αυτή να μην είναι άξια λόγου, διότι κατά μέσο όρο όλες διαθέτουμε περίπου 100.000 τρίχες. Ωστόσο, είναι απολύτως κατανοητό να σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση (σε όλες μας συμβαίνει) και να θέλεις να κάνεις κάτι για να μειώσεις την τριχόπτωση και να δυναμώσεις την τρίχα. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery 5 σωτήρια tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την απώλεια των τριχών και να αποκτήσεις ακόμα πιο δυνατά και υγιή μαλλιά. Για δες…

Διάβασε ακόμα: Κι όμως! Αυτές οι 7 τροφές μπορούν να επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση


Πηγή