Δευτέρα , 8 Αύγουστος 2022

Υπάρχει ένα ακόμα σημείο που πρέπει να φροντίζεις όταν φοράς τη μάσκα και δεν είναι στο πρόσωπό σου!

Η μάσκα έχει γίνει σχεδόν κυριολεκτικά ένα με το πρόσωπό μας και η σχέση μας μαζί της έχει εξελιχθεί σε αγάπης-μίσους. Την αγαπάμε γιατί μας προστατεύει αλλά δεν τη συμπαθούμε κιόλας. Δεν αναπνέουμε ελεύθερα, βγάζουμε σπυράκια, την ξεχνάμε και τα αυτιά μας υποφέρουν. Την υπομένουμε ωστόσο γιατί είναι η προστασία μας απέναντι στον ιό που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει. Έχουμε λοιπόν μιλήσει πολλές φορές για την φροντίδα της επιδερμίδας κάτω από τη μάσκα αλλά δεν έχουμε μιλήσει για ένα σημείο που ΔΕΝ βρίσκεται στο πρόσωπό μας.

Είναι το τελευταίο σημείο που σκεφτόμαστε και εκείνο που δεν περιποιούμαστε γιατί… δεν έχει χρειαστεί. Μιλάμε για το πίσω μέρος των αυτιών μας! Το δέρμα πίσω από τα αυτιά δεν χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση συνήθως γιατί τίποτα δεν το ενοχλεί. Με την προσθήκη όμως της μάσκας στη ζωής μας και με το λαστιχάκι για ώρες να τρίβεται στο συγκεκριμένο σημείο, έχουμε αρχίσει να παρατηρούμε την ύπαρξή του.

Δημιουργούνται ερεθισμοί, κνησμός και πόνος στο σημείο γιατί με την συνεχόμενη τριβή, καταστρέφεται ο δερματικός φραγμός. Ξέρεις, το σύστημα προστασίας που έχει από μόνο του το δέρμα μας. Πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε τον δερματικό φραγμό και κάπως να ανακουφίσουμε όλα τα παραπάνω συμπτώματα και η λύση βρίσκεται στην κρέμα ημέρας ή νύχτας που χρησιμοποιούμε.

pexels anna shvets 3943908

Όση περισσεύει στα χέρια σου πρέπει να την περνάς και πίσω από τα αυτιά ώστε να λαμβάνει και το συγκεκριμένο σημείο θρέψη και ενυδάτωση. Αυτό θα βοηθήσει τον δερματικό φραγμό και δεν θα σε ενοχλεί τόσο το λάστιχο πίσω από τα αυτιά σου. Μην παραμελείς λοιπόν τα σημεία που υποφέρουν από τη μάσκα. Και εμείς αργήσαμε να το καταλάβουμε και μόνο όταν άρχισαν οι ερεθισμοί λάβαμε δράση. Μην κάνεις το ίδιο λάθος.

Και μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Θα αναπνεύσουμε ελεύθερα και θα δούμε τα χαμόγελα που τόσο μας έχουν λείψει. Ως τότε, ενυδάτωση και μάσκα. Αυστηρά!

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα hair accessories μπορείς να συνδυάζεις με τη μάσκα σου το φθινόπωρο

 


Πηγή