Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δυνατά νύχια με αυτά τα 6 πολύτιμα tips

Τα δυνατά και υγιή νύχια αντικατοπτρίζουν την καλή κατάσταση της υγείας μας ενώ ταυτόχρονα κάνουν πιο ελκυστική την εμφάνισή μας! Πώς όμως, θα καταφέρουμε να τα διατηρήσουμε δυνατά και υγιή;

Δες παρκάτω μερικά σωστήρια tips! 

 

– Ενυδατώσου και πίνε νερό…

Το νερό είναι πηγή ζωής συνηθίζουμε να λέμε και αυτό ισχύει, όπως θα αντιλαμβάνεσαι, και στην περίπτωση των νυχιών μας. Φρόντισε, λοιπόν: α) να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου εκ των έσω (πίνοντας αρκετό νερό) και β) να εφαρμόζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα μία ενυδατική κρέμα στα χέρια σου, δίνοντας έμφαση και στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σου.

Mavala Nailactan Nail Nourishing Cream 15ml 1385649214

Mavala Nailactan Cream Επανορθωτική – Θρεπτική Κρέμα Νυχιών. H πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες σύνθεσή της τρέφει το νύχι στη ρίζα του, ενδυναμώνει τα κατεστραμμένα και ευαίσθητα νύχια και αποκαθιστά την ελαστικότητά τους. Εφαρμόζεται καθημερινά με μασάζ στη ρίζα των νυχιών ακόμη και όταν είναι βαμμένα.

 

– Βάλε τη σωστή βάση…

Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο των νυχιών σου, φρόντισε να απλώνεις ΠΑΝΤΟΤΕ την ειδική βάση (base coat), η οποία λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στα νύχια και βοηθά στο να διατηρηθεί περισσότερο το μανικιούρ.

1600307 293 1

Korres Base Coat. Πλούσιο χρώμα με εκχύλισμα Μύρου, ιχνοστοιχεία και προβιταμίνη Β5 για δυνατά και υγιή νύχια.

 

– Κάνε ένα διάλειμμα…

Blake Lively Nails

Μπορεί να λατρεύεις τα ωραία βαμμένα νύχια και να θεωρείς οτι δίνουν extra bonus στην εμφάνισή σου- και ποια γυναίκα άλλωστε δεν πιστεύει κάτι τέτοιο- όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις και να τα βάφεις συνέχεια! Κάτι τέτοιο μπορεί να τα αποχρωματίσει και να τα κάνει κίτρινα και θαμπά.Εξάλλου μην ξεχνάς πως τα άβαφα νύχια είναι τάση!

– Πρόσεξε τη διατροφή σου και ενίσχυσε σωστά τον οργανισμό σου!

Μία κακή ή μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι η αιτία που τα νύχια σου είναι αδύνατα και «σπάνε»συνεχώς. Παράλληλα, με το πέρασμα των χρόνων, το απόθεμα των τριών πολύτιμων πρωτεΐνών ( κολλαγόνο, ελαστίνη και κερατίνη) που συμβάλλουν στην ομορφιά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μειώνεται, με αποτέλσμα τα νύχια να γίνονται πιο εύθραστα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών, ενώ αν ψάχνεις για τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για να δυναμώσεις τα νύχια σου, τότε τα καθημερινά συμπληρώματα διατροφής κάνουν αυτό ακριβώς που ορίζει και η ονομασία τους. Προσδίδουν στην ήδη υπάρχουσα διατροφή μας το κάτι παραπάνω, που την κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική και ευνοεί τον οργανισμό μας με διαφορετικούς τρόπους.

hjegfuwegyf
Η σύνθεση του BioSil® έρχεται να αλλάξει αυτή τη διαδικασία και δρα εκεί ακριβώς που παράγεται η ομορφιά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, στην παραγωγή των πρωτεϊνών που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υγεία και την εικόνα του, χάρη στο θαυματουργό συστατικό choline – stabilized orthosilic acid (ch-OSA®) που περιέχει.

-Βάλε γάντια…

f45960a0 9753 0132 1e33 0a2c89e5f2f5

Και έρχεται η στιγμή που πρέπει να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις το σπίτι, άρα να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικά. Ναι, είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς την επιδερμίδα των χεριών σου και τα νύχια σου πριν πιάσεις το οτιδήποτε στα χέρια σου… Κι αυτό γιατί, όλα αυτά τα προϊόντα καθαρισμού έχουν χημική σύσταση και όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα την αφυδατώνουν και κατ’ επέκατση καταστρέφουν τα νύχια σου. Η λύση; Φόρα γάντια καθ’όλη τη διάρκεια των οικιακών σου εργασιών.

 

-Το «μαγικό» λαδάκι

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς το λαδάκι στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σου που θα μαλακώσει τα πετσάκια και θα τα δυναμώσει. Παράλληλα, θα προστατέψει τα νύχια σου από το σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα.

Apricot Cuticle Oil 1000x1000

Essie apricot cuticle oil: Καταπραϋντικό λάδι για μασάζ των επωνυχίων με άρωμα βερύκοκο από την Essie. Ενυδατώνει και αναζωογονεί νύχια και επωνύχια.

 


Πηγή