Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εχμ… Ναι, ο οργασμός είναι η απόλυτη…. «κρέμα προσώπου»

Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε εδώ στο beauty department με κρέμες περιποίησης, serum και προϊόντα που έχουν cutting edge τεχνολογίες. Άλλα καταπολεμούν τις ρυτίδες, άλλα τη χαλάρωση. Κάποια βοηθούν το δέρμα να λάμψει και κάποια δίνουν μάχη ενάντια στα σπυράκια. Μαθαίνουμε για προϊόντα που εξαφανίζουν τις πανάδες και αλλάζουν την υφή της επιδερμίδας… Είναι όλα υπέροχα και αποτελεσματικά και τα λατρεύουμε. Το μεγαλύτερο «όπλο» όμως ενάντια στα δεινά του δέρματός μας και του χρόνου είναι….*drum roll* ο οργασμός!

Ναι, ναι καλά διάβασες. Ο οργασμός είναι ο απόλυτος τρόπος για να έχεις μία επιδερμίδα ζηλευτή και θα σου εξηγήσουμε γιατί. Στη δεκαετία του 90 ο ερευνητής David Weeks μελέτησε 3.500 γυναίκες και ανακάλυψε πως, οι γυναίκες που είχαν 3 οργασμούς την εβδομάδα έδειχναν κατά μέσο όρο 10 χρόνια νεότερες από εκείνες που είχαν μόλις δύο. Περίμενε… έχει και συνέχεια!

545454

Πιο πρόσφατες μελέτες απέδειξαν πως ο γυναικείος οργασμός προκαλεί αντιδράσεις στο σώμα οι οποίες απελευθερώνουν ορμόνες οι οποίες κάνουν καλό στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα οιστρογόνα τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ελαστίνης. Ακόμη, ο οργασμός βοηθά να διατηρηθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης χαμηλά και αν αναρωτιέσαι «τι σχέση έχει αυτό με το δέρμα μου» μάθε πως, η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες και μπορεί να αποσυντονίσει εντελώς την επιδερμίδα σου και τους μηχανισμούς της. Τέλος, αποδείχθηκε πως ο οργασμός (ο νέος μας καλύτερος φίλος), αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος η οποία με τη σειρά της επανορθώνει το κολλαγόνο. Με λίγα λόγια, σκέψου τον οργασμό σαν την καλύτερη (και πιο διασκεδαστική) κρέμα προσώπου που έβαλες ποτέ!

rawpixel 741680 unsplash

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως δεν μιλάμε απλά για.. απόλαυση. Μιλάμε για πραγματική χρηστικότητα του οργασμού η οποία παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Το πώς θα έχεις τον οργασμό βεβαίως δεν έχει καμία σημασία. Μπορείς να… εχμ… τον έχεις μόνη ή με τη βοήθεια του συντρόφου σου. Το θέμα είναι να τον έχεις. Τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα *κλείνουμε το μάτι πονηρά*.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις σγουρά μαλλιά; Μην τα ισιώνεις! Έχουμε χτενίσματα για εσένα…

Το «μυστικό» για να έχεις πάντα ξεκούραστο βλέμμα. Όλοι το αναζητούσαν, εμείς το βρήκαμε!

Τα προϊόντα με αμύγδαλο δεν πρέπει να λείπουν από την περιποίησή σου


Πηγή