Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η L'Oréal μας εμπνέει και μας μυεί σε ένα κόσμο που η ομορφιά είναι sustainable

Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του νέου προγράμματος L’Oréal for the Future από τον Jean Paul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal και την Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο L’Oréal, όπου αποκάλυψαν την επόμενη γενιά βιώσιμων στόχων για το 2030.

Η νέα στρατηγική βασίζεται σε 3 πυλώνες: 

  1. Μετασχηματισμός και σεβασμός στα όρια του πλανήτη 
  2. Ενδυνάμωση του επιχειρηματικού μας οικοσυστήματος, βοηθώντας τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο κόσμο 
  3. Συμβολή στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες 

Ενώ παράλληλα δεσμευτήκαν: 

  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
  • Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης. 
  • Μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου 

Με αυτούς τους νέους στόχους θέλουν να είναι καταλύτες αλλαγής, αφοσιωμένοι περισσότερο από ποτέ στο περιβάλλον και την κοινωνία. Και τα προϊόντα της L’Oréal κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. 

Τα απτά αποτελέσματα της δέσμευσης της L’Oréal είναι τα προϊόντα της σε  βιώσιμο σχεδιασμό. 

Η προσέγγιση της Biotherm για τη βιωσιμότητα βασίζεται στην πεποίθηση ότι αξιοποιώντας την επιστήμη και την τεχνολογία για την ενίσχυση της ακατέργαστης δύναμης της φύσης, μπορεί να δημιουργήσει πολυτελή και αποτελεσματικά προϊόντα, που προστατεύουν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα σέβονται τον πλανήτη. 

Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας είναι το βασικό συστατικό της μάρκας, το Life Plankton ™, που βρίσκεται σήμερα σε σχεδόν όλα τα προϊόντα Biotherm και με την υψηλότερη συγκέντρωση 5% στο εμβληματικό Life Plankton ™ Elixir της Biotherm. 

10 b9c3a8caa4f9b4c9279f3cd0051dda8a

Η σειρά Waterlover Sun Milk πληροί, επίσης, ένα από τα αυστηρότερα πρότυπα οικολογικής πιστοποίησης για τα αντηλιακά προϊόντα, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία προστασία από τις ακτίνες UVA & UVB. Έτσι, όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα, αλλά σέβονται και τον ωκεανό. Με φόρμουλα από 97% βιοδιασπώμενη βάση και προσεκτικά επιλεγμένα ηλιακά φίλτρα, έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο νερό και την υδρόβια ζωή. 

Η LIPIKAR, η N°1 σειρά περιποίησης και καθαρισμού σώματος στα φαρμακεία στην Ευρώπη, επανασχεδιάζει το εμβληματικό προϊόν της, το μαλακτικό BAUME AP+, με μια νέα τεχνολογία που περιορίζει τον πολλαπλασιασμό και την ανθεκτικότητα του βακτηρίου Staph που εμπλέκεται στο έκζεμα, ενισχύοντας έτσι την ισορροπία του μικροβιώματος. 

d1cbf5835ce77e76737372e6cbba3d14

Οι ερευνητές του DERCOS ανακάλυψαν ότι πίσω από τα φωτεινά μαλλιά, τις ελαφριές ίνες και το φρέσκο τριχωτό της κεφαλής, υπάρχει η σωστή ισορροπία μεταξύ των βασικών θρεπτικών συστατικών του: ωμέγα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Δυστυχώς, η ρύπανση, το σκληρό νερό της βρύσης, οι ακτίνες UV μπορούν να διαταράξουν αυτήν την ισορροπία. Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να γίνει λιπαρό και ευαίσθητο, τα μαλλιά φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και τραχιά. 

Για τη διατήρηση της υγειούς ισορροπίας, τα εργαστήρια DERCOS δημιούργησαν τα DERCOS NUTRIENTS. 

50 30d9b4de895080bd0a29dae2afba2bec

Η βαθιά σύνδεση της Garnier με τη φύση την οδήγησε να βασιστεί εξολοκλήρου στο Green Science, την επιστήμη της φύσης, για τη δημιουργία της νέας σειράς HEMP, που αποτελείται από εξαιρετικά αποτελεσματικά προϊόντα, τα οποία όμως παραμένουν βιώσιμα ενώ έχουν και το χαμηλότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η σειρά HEMP είναι η νέα ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης Garnier BIO, που έχει σαν βάση της το βιολογικό έλαιο σπόρου κάνναβης σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε. Για πρώτη φορά, η Garnier συνδυάζει ένα βιολογικό, φρέσκο και εξαιρετικά ισχυρό συστατικό με μία ουσία που εξειδικεύεται στην περιποίηση της επιδερμίδας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, βοηθώντας στην επανόρθωση και εντατική ενυδάτωση της στρεσαρισμένης επιδερμίδας. 

11994696 1964705954282284

Η Kérastase είναι το Νο1 επαγγελματικό προϊόν περιποίησης μαλλιών στον κόσμο με κεντρική αξία της τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ.  Με αυτή τη φιλοσοφία ως πυξίδα, φροντίζουμε και τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη.  Στην Kérastase, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε προς ένα βιώσιμο οικοσύστημα, από τα κομμωτήριά μας έως τα σπίτια των καταναλωτών μας. 

Πέρα από τα μαλλιά, πρέπει να φροντίζουμε και τον κόσμο που ζούμε. Η Kérastase έχει σημειώσει πρόοδο στη βιωσιμότητα, με το να θέτει σε αμφισβήτηση το status quo της πολυτέλειας. Έτσι, δίνει έμφαση στην ουσία και επικεντρώνεται σε όσα οι καταναλωτές πραγματικά εκτιμούν. 


Πηγή