Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαύρισμα χωρίς ήλιο… γιατί μπορούμε! Δες πώς θα τα καταφέρεις

Ο  τρόπος να αποκτήσουμε το “πολυπόθητο” μαύρισμα  δεν είναι το σολάριουμ αλλά τα πλέον γνωστά σε όλες αυτομαυριστικά (self tan) προϊόντα σε συνδυασμό πάντα  με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που δεν πρέπει να αμελήσεις να ακολουθήσεις βήμα -βήμα .

Αν και ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για ηλιοθεραπεία, εμείς ήδη ευχόμαστε να διαθέταμε το μπρούτζινο, ηλιοκαμένο χρώμα  του καλοκαιριού, καθώς δείχνει τη σιλουέτα μας όχι μόνο πιο αδύνατη αλλά και πιο όμορφη. Τα προιόντα self tan κάθε χρόνο βελτιώνουν όλο και περισσότερο τις συνθέσεις τους αυξάνοντας κατ’ επέκταση  την αποτελεσματικότητά τους. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

  1. Απολέπιση

Το Α και το Ω πριν απλώσεις οποιοδήποτε προϊόν είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα ώστε να γίνει απαλό, ομοιογενές και να κρατήσει το χρώμα αναλλοίωτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  1. Μετά το ντους

Απλωσε ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής λοσιόν από την κορυφή ως τα νύχια και αφήσέ το να απορροφηθεί εντελώς. Η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει ως primer, δηλαδή θα εξασφαλίσεις πως το self tan δε θα εισχωρήσει σε λεπτές γραμμές της επιδερμίδας δημιουργώντας σκούρα σημάδια.

  1. Ταιριάζει…γάντι!

Στο εμπόριο θα βρείς να πωλούνται ειδικά γάντια που βοηθούν ώστε το αυτομαυριστικό προϊόν να απλωθεί ακόμα πιο ομοιόμορφα στην επιφάνεια του δέρματος ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγεις να χρωματίσεις τα δάχτυλα και τα νύχια σου.

  1. Εφαρμογή

Ξεκίνα εφαρμόζοντας τμηματικά με μικρές κυκλικές κινήσεις. Πρώτα τα μπράτσα, έπειτα το στήθος, την κοιλιά τα πόδια κ.λ.π. Για την πλάτη, ξεκίνησε από τη βάση της σπονδυλικής στήλης με φορά προς τα πάνω ως εκεί που φτάνει η προέκταση των χεριών σου και έπειτα συνέχισε απλώνοντας από τον αυχένα και κάτω. Προσοχή! Στους αγκώνες και τα γόνατα χρειάζεται πολύ μικρότερη ποσότητα.

  1. Πρόσωπο-λαιμός

Πριν απλώσεις self tan, κάνε ένα βαθύ scrub , έπειτα άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα ή κάποιο primer. Με ένα χαρτομάντιλο σκούπισε ταμποναριστά τα φρύδια και τα γραμμή των μαλλιών στη βάση του κεφαλιού ώστε να απομακρύνεις την περίσσεια ποσότητα.

  1. Χρόνος αναμονής

Σίγουρα χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα ώστε να δράσει το προϊόν και να δημιουργηθεί το χρώμα. Ως εκείνη την στιγμή θα πρέπει να μην καλύψεις το σώμα σου με ρούχα . Φόρα μόνο τα εσώρουχά σου. Την επόμενη μέρα κάνε ένα χλιαρό ντους χωρίς να τρίψεις πολύ την επιδερμίδα καθώς το πολύ ζεστό νερό μειώνει τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματος.

  1. Τελικό φινίρισα

Ένα bronzing λάδι για το σώμα και μία πούδρα λάμψης για το πρόσωπο θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το νέο σταρένιο τόνο της επιδερμίδας σου ενώ θα δείχνεις πιο λαμπερή από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η θεραπεία για τα μάτια που “παγώνει” τον χρόνο και αγαπάνε οι σταρς


Πηγή