Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τι είναι η «νηστεία της επιδερμίδας»; Μήπως πρέπει να την κάνεις και εσύ;

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και… περίεργες. Η ροή της καθημερινότητάς μας έχει αλλάξει δραματικά και το ίδιο ισχύει για τη διάθεσή μας. Τη μία μέρα ξυπνάμε με απίθανη όρεξη και αισιοδοξία και την επόμενη με την τελείως αντίθετη ψυχολογία. Κάποιες μέρες κάνουμε μάσκες και περιποίηση και κάποιες άλλες, όλα αυτά, φαντάζουν τόσο μάταια που δεν θέλουμε να φορέσουμε ούτε λίγη ενυδατική. Είναι όλα φυσιολογικά και σεβαστά. Δεν υπάρχει κανόνας για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στην επιδερμίδα σου αυτές τις ημέρες.

Ναι, ασφαλώς και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να «μπεις σε πρόγραμμα» μιας που έχεις τόσο χρόνο αλλά αν δεν το έχεις κάνει δεν πειράζει… μπορεί μάλιστα να είσαι και on trend. Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στο θέμα μας: Τη «Νηστεία της Επιδερμίδας». Είναι μία νέα τάση η οποία έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν την πανδημία και το timing ίσως λειτουργήσει προς όφελός μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Τι περιλαμβάνει η «Νηστεία της Επιδερμίδας»;

Αυτή η «νηστεία» είναι αποτέλεσμα ή και… αντίδραση στην προηγούμενη τάση, εκείνη της κορεάτικης ομορφιάς, που περιλάμβανε 100 βήματα και 200 προϊόντα. Η «νηστεία» λοιπόν είναι το αντίθετο, είναι η αποχή από τα προϊόντα και από πολλά βήματα περιποίησης. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, με την αποχή από τα προϊόντα βοηθάμε το δέρμα μας να κάνει ένα restart και να ενισχύσει τις φυσικές του λειτουργίες οι οποίες είχαν «ατροφήσει» εξαιτίας της συνεχόμενης και υπερβολικής χρήσης προϊόντων. Τα προϊόντα βλέπεις, δίνουν στην επιδερμίδα μας ό, τι χρειάζεται και έτσι εκείνη… «τεμπελιάζει». Η λογική του restart λοιπόν είναι σωστή και μπορεί να είναι ωφέλιμη για την επιδερμίδα σου. Μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη και για την ψυχολογία σου γιατί σε βοηθά να αποβάλλεις τις τύψεις.

Τι πρέπει να κάνεις;

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της «Νηστείας της Επιδερμίδας» δεν πρέπει να κάνεις απολύτως τίποτα. Πρέπει απλά να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου με νερό και να την αφήνεις στην ησυχία της. εμείς έχουμε ωστόσο να σου προτείνουμε κάτι άλλο. Δεν θέλουμε να απέχεις τελείως από την περιποίηση γι᾽αυτό προτιμούμε να κάνεις μία… «δίαιτα» αντί για «νηστεία». Θέλουμε να πλένεις το πρόσωπό σου το βράδυ και να φοράς αντηλιακό το πρωί.

Δύο πράγματα δεν είναι πολλά και μπορείς να τα κάνεις ακόμα και τις ημέρες που όλα μοιάζουν μάταια! Αυτό που θέλουμε όμως πάνω από όλα είναι να προσπαθείς να χαμογελάς και να ξέρεις ή μάλλον… να είσαι βέβαιη πως όλο αυτό θα περάσει και θα έρθει η μέρα που θα μιλάμε για το τέλειο μακιγιάζ για τη βραδινή σου έξοδο ή για το πως θα φτιάξεις νεσεσέρ για την εκδρομή σου.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή