Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

10 γαλακτώματα καθαρισμού και 4 λόγοι για να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Η ρουτίνα ομορφιάς είναι καθαρά προσωπική υπόθεση για την κάθε γυναίκα. Άλλη θέλει να ενυδατώσει απλά και μόνο την επιδερμίδα της, άλλη στοχεύει στον συνδυασμό αντιγήρανσης-ενυδάτωσης και άλλη προσπαθεί να εξαλείψει μαύρα στίγματα και κηλίδες. Όλα εξαρτώνται καθαρά από τον τύπο επιδερμίδας της κάθε μίας, αλλά και από το πώς μεταχειριζόμαστε το δέρμα μας.

Ωστόσο, ένας «κοινός στόχος» που πρέπει όλες μας να έχουμε είναι ο καθαρισμός του δέρματός μας. Κι αυτό, γιατί χωρίς να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας δεν θα καταφέρουμε να τη δούμε ποτέ όμορφη, λαμπερή, βελούδινη και υγιή. Όσα serums, όσες κρέμες, όσες lotion κι αν βάζουμε πάνω της, δεν υπάρχει περίπτωση να λάμψει, αν δεν φροντίσουμε τον καλό καθαρισμό της.

Και δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από ένα γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου. Τι είναι, όμως, το γαλάκτωμα καθαρισμού; Πρόκειται για ένα μείγμα από νερό και διάφορες λιπαρές ουσίες όπως έλαια, αιθέρια έλαια και γλυκερίνη.

Η αναλογία νερού – ελαίων καθώς και διάφορες χημικές ουσίες που διαθέτει, του προσδίδουν μια παχύρρευστη υφή, που δε μοιάζει ούτε με νερό, αλλά ούτε και με έλαιο. Για αυτό, άλλωστε, λέγεται και γαλάκτωμα. Βασικός σκοπός του είναι να καθαρίζει το δέρμα από το μακιγιάζ, τις βρωμιές και τους ρύπους, που συγκεντρώνονται καθημερινά στο πρόσωπό μας από το περιβάλλον.

Πώς το χρησιμοποιείς; Πολύ απλά! Σε ορισμένα γαλακτώματα απλά ξεπλένεις το δέρμα δημιουργώντας «αφρό», ενώ σε άλλα απλά τρίβεις ελαφρώς την επιδερμίδα σου με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με γαλάκτωμα. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί να εντάξεις ένα γαλάκτωμα καθαρισμού στη ρουτίνα ομορφιάς σου, η παρακάτω gallery με τους τέσσερις βασικούς λόγους και τα 10 φανταστικά προϊόντα, που βρήκαμε για εσένα, θα σε πείσει να κάνεις τώρα την ηλεκτρονική παραγγελία σου και να βάλεις αυτό το βήμα στην καθημερινότητά σου.

Διάβασε ακόμα: Easter alert! Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε το nail art που θα κάνουμε όλες το Πάσχα


Πηγή