Κυριακή , 20 Ιούνιος 2021

4 λόγοι για να χρησιμοποιήσεις το έλαιο δαμάσκηνου στο δέρμα σου εδώ και τώρα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών. Είναι εκείνες, οι οποίες μένουν πιστές για χρόνια στη ρουτίνα ομορφιάς που έχουν καθιερώσει, ενώ υπάρχουν κι αυτές που λατρεύουν να πειραματίζονται με νέες φόρμουλες και συστατικά. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, βάζουμε στοίχημα πως έχεις δοκιμάσει τη ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ και τη βιταμίνη C: τα τρία πιο hot skincare συστατικά των τελευταίων χρόνων.

Τι ξέρεις, όμως, για το έλαιο δαμάσκηνου; Μιλάμε, βέβαια, για ένα new entry στον χώρο του skincare, το οποίο κυριολεκτικά μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα και αξίζει να το δοκιμάσεις ASAP. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η δημιουργία του ελαίου δαμάσκηνου οφείλεται στην ιαπωνική κουλτούρα. Ειδικότερα, οι Ιάπωνες ήθελαν να διαπιστώσουν αν το «φρούτο της ζωής», όπως το αποκαλούν στην περιοχή του Καυκάσου της Δυτικής Ασίας, μπορούσε να έχει ορατά οφέλη στην επιδερμίδα, όπως ακριβώς έχει και στο σώμα.

Έτσι, προχώρησαν στη δημιουργία ελαίου από τα δαμάσκηνα, έκαναν πολύμηνες δοκιμές στην επιδερμίδα και διαπίστωσαν πως τα οφέλη του είναι πραγματικά απεριόριστα. Το έλαιο δαμάσκηνο, για να καταλάβεις, έχει αντιγηραντικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά τα οφέλη του, αλλά και πώς μπορείς να το εντάξεις στην beauty routine σου.

Διάβασε ακόμα: Cloud skin: Η νέα αιθέρια τάση ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις


Πηγή