Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Αποκτήστε ξανά υγιή, όμορφα μαλλιά

Αποκτήστε ξανά υγιή, όμορφα μαλλιά

Σπιτική μάσκα με φυτικά έλαια

Καθημερινά βάζετε τα μαλλιά σας σε πολλές δοκιμασίες, οι οποίες τα καταστρέφουν, αφού πέρα από θρεπτικές και ευεργετικές μάσκες, χρησιμοποιείτε εργαλεία styling με θερμότητα και πολλά προϊόντα όπως η λακ.

Όταν λοιπόν τα μαλλιά καταστραφούν, είναι πολύ δύσκολο να τα επιδιορθώσουμε.

Αν θέλετε να κάνετε και πάλι τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα ή ενδιαφέρεστε να τα μακρύνετε με όσο το δυνατόν πιο υγιή τρόπο, θα χρειαστεί να τα θρέψετε σωστά.

Δείτε λοιπόν ακριβώς τι χρειάζονται τα κατεστραμμένα μαλλιά σας, μέσα από μια απλή φυσική μάσκα με έλαια. Πρόκειται για μια μάσκα που δημιουργείται με 3 βασικά συστατικά, καθένα εκ των οποίων έχει μπει στην συγκεκριμένη συνταγή για κάποιον λόγο, γι’ αυτό και δεν μπορείτε να παραλείψετε κανένα από αυτά.

Θα χρειαστείτε

  • 7 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 125 ml καστορέλαιο
  • 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • Δοχείο

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά μετρήστε τις ποσότητες των υλικών σας και ρίξτε τα στο conditioner. Ανακινήστε το για να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να πάρετε ένα ομογενές μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής

  1. Για να το χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε την μάσκα στις ρίζες των μαλλιών σας και χρησιμοποιήστε μια τσατσάρα για να απλώσετε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.
  2. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 3 λεπτά καθώς κάνετε μασάζ για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να δώσετε ώθηση στην ανάπτυξη των τριχών.
  3. Χτενίστε την μάσκα με τα έλαιο σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής και καταλήγοντας στις άκρες.
  4. Αν χρειαστεί, εφαρμόστε μάσκα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, ειδικά στα σημεία όπου υπάρχουν φθαρμένες τρίχες.
  5. Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν κότσο και καλύψτε το με ένα δίχτυ για τα μαλλιά ή κάτι τέτοιο και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 2-5 ώρες.
  6. Μετά από 2-5 ώρες, λουστείτε και βάλτε μαλακτικό στα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε την λιπαρή μάσκα με τα έλαια.

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει Ω9, Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδανικά για την ανάπτυξη της τρίχας. Αυτό το έλαιο έχει επίσης Βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στο να απαλλαγείτε από την φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής, προλαμβάνει τα μαλλιά από το σπάσιμο, ενώ παράλληλα τα κάνει να φαίνονται λαμπερά και να είναι μαλακά.

Το καστορέλαιο είναι ιδανικό για να δρα κατά της τριχόπτωσης, ενώ παράλληλα βοηθάει στην ανάπτυξη δυνατών και παχιών τριχών και στην επιδιόρθωση της ψαλίδας. Επίσης, σας απαλλάσσει από λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής, επειδή διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Τέλος, το σησαμέλαιο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών, καταπραΰνοντας παράλληλα το κεφάλι. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής σημαίνει υγιή μαλλιά!

Λουστείτε όσο χρειαστεί προκειμένου να αφαιρέσετε τελείως την λιπαρότητα των ελαίων από τα μαλλιά σας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών είναι πολύ ευεργετική και υγιής για τα μαλλιά, ορισμένοι τύποι μαλλιών δεν ωφελούνται περισσότερο από την εκτεταμένη χρήση της πέρα από 2-5 ώρες.

Αντίθετα, αν έχετε πολύ ξηρά μαλλιά, ίσως και φυσικά σγουρά,  μην φοβηθείτε να αφήσετε αυτά τα έλαια για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr