Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Αποτρίχωση λέιζερ: Δείτε πώς λειτουργεί σε αργή κίνηση! (βίντεο)

Αποτρίχωση λέιζερ: Δείτε πώς λειτουργεί σε αργή κίνηση! (βίντεο)

Άντρες και γυναίκες επιλέγουν σήμερα πιο μόνιμες λύσεις αποτρίχωσης, όπως η αποτρίχωση με λέιζερ, αντί για συμβατικά μέσα όπως το ξυραφάκι ή το κερί.

Πώς λειτουργεί ακριβώς η μέθοδος αποτρίχωσης με λέιζερ ώστε να γίνει το δέρμα λείο και απαλό;

AdTech Ad

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε σε αργή κίνηση πώς η ακτίνα του λέιζερ στοχεύει στην τρίχα και την καταστρέφει σε βάθος κάτω από την επιδερμίδα.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε λέιζερ με μήκος κύματος 1.064 νανόμετρα, δηλαδή η ακτινοβολία είναι υπέρυθρη και δεν γίνεται αντιληπτή με γυμνό μάτι, όμως μπορεί να καταγραφεί με τη βοήθεια της κάμερας.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση λέιζερ

Η τρίχα περιέχει μελανίνη. Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η τρίχα τόσο μεγαλύτερη είναι και η ποσότητα μελανίνης που περιέχει. Η μελανίνη έχει την ιδιότητα να απορροφά διάφορα μήκη κύματος ακτινοβολίας, ιδίως υπεριώδη ακτινοβολία.

Όταν η ακτίνα του λέιζερ χτυπά την τρίχα, η θερμοκρασία της τρίχας ξεπερνά τους 90 βαθμούς Κελσίου κι έτσι «καίγεται» ο θύλακας.

Κανονικά, τα κύτταρα καταστρέφονται όταν εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών Κελσίου. Όσο πιο καυτή είναι η ακτίνα, τόσο μεγαλύτερη σε διάρκεια είναι η επίδρασή της, άρα και πιο πιθανό να καταστραφούν τα κύτταρα της τρίχας και του θύλακα ώστε να επιβραδύνεται η ανάπτυξη της τριχοφυΐας.

Η ακτίνα του λέιζερ κάνει την τρίχα να απορροφά την ακτινοβολία, χωρίς όμως να απορροφά ενέργεια το δέρμα γύρω από την τρίχα.

Ο στόχος του λέιζερ δεν είναι η καταστροφή της τρίχας επιφανειακά. Η τρίχα χρησιμοποιείται ως «μέσο» για να καταστραφούν τα γεννητικά κύτταρα που βρίσκονται βαθιά στο θύλακα και από τα οποία αναπτύσσεται κάθε νέα τρίχα.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr