Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Beach waves: Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου το πιο εύκολο spray με αλατόνερο για τα μαλλιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι τα beach waves είναι το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού. Είναι sexy, ατημέλητα, boho και δημιουργούνται στα μαλλιά μας εντελώς φυσικά μετά από μία βουτιά στη θάλασσα. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα αποκτήσουμε χωρίς να χρειαστεί να πάμε στην παραλία και φυσικά στο κομμωτήριο. Ποιος είναι αυτός; Το παρακάτω DIY πανεύκολο spray για beachy κυματισμούς στα μαλλιά , με υλικά από την κουζίνα σου!

Θα χρειαστείς:

1 άδειο, καθαρό μπουκάλι spray
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας gel για τα μαλλιά ή gel αλόης
Προαιρετικά, μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων της αρεσκείας σου–για πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα

Η προετοιμασία είνα πανεύκολη!

Άδειασε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό σε ένα καθαρό μπουκαλάκι βαποριζατέρ και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί στο νερό και στη συνέχεια, ρίξε 1 κουταλιά απο το αγαπημένο σου gel μαλλιών και 1 λάδι καρύδας. Ανακίνησε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά με το αλατόνερο. Στο τέλος, αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο που οσυ αρέσει πολύ.

Το αλατόνερο (όπως και μετά από μία βουτιά στη θάλασσα, δημιουργεί μία messy, beachy υφή στα μαλλιά σου) ενώ το λάδι καρύδας θα τα προστατέψει από την αφυδάτωση (που προκαλεί το αλάτι στα μαλλιά), κρατώντας τα ενυδατωμένα. Τέλος, το gel θα τους δώσει την υφή που επιθυμείς.

 

RockyBarnesBlog ThePoint RockyBarnesModel rocky barnes RowanDaleyPhoto WinstonWhite 081315469

Η εφαρμογή!

Ψέκασε με το spray στα νωπά μαλλιά σου (υπολόγισε 15-20 λεπτά αφού λουστείς) και αφού τα «δουλέψεις» με τα χέρια σου σε όλο το μήκος τους, άφησέ τα να σεγνώσουν φυσικά. Μην χρησιμοποιήσεις πετσέτα και μην τα χτενίσεις. Το ζητούμενο εξάλλου, είναι να φαίνονται φυσικά τα waves.


Πηγή