Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

DIY Time! Πώς θα φτιάξεις την πιο αποτελεσματική μάσκα ματιών σε χρόνο dt

Κάνοντας ένα scroll στο Instagram έπεσα πάνω σε ένα post της Κατερίνας Καινούργιου που πόζαρε κάνοντας… μάσκα ματιών. Τότε ήταν που θυμήθηκα ότι έχω αμελήσει την περιοχή των ματιών και ούτε κι εγώ ξέρω από πότε έχω να κάνω μάσκα.

Θυμήθηκα, επίσης, ότι μου έχουν τελειώσει οι μάσκες, ήταν Κυριακή – ναι, χθες το θυμήθηκα αυτό- οπότε… έπρεπε να βρω μια άλλη λύση για να φροντίσω το βλέμμα μου τη στιγμή ακριβώς που είχα άπλετο χρόνο. Και τη βρήκα! Πού; Στο φλιτζάνι με τον καφέ μου!

DIY Time! Δεν έχουμε 1 αλλά 4 μάσκες ματιών για κάθε σου ανάγκη…

Η απόλυτη DIY μάσκα ματιών

Τα υλικά για την DIY μάσκα ματιών που χρησιμοποίησα ήταν τα εξής:

Καφές

Ένας δίσκος ντεμακιγιάζ

diy maska matiwn

Έκοψα στη μέση τον δίσκο ντεμακιγιάζ, βούτηξα τα δυο κομμάτια μέσα στον καφέ που απολάμβανα εκείνη την ώρα και… έβαλα τη μάσκα στην περιοχή των μαύρων κύκλων.

Αυτό να κάνεις κι εσύ και να αφήσεις την DIY μάσκα να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Μετά – πίστεψέ με- θα έχεις το πιο λαμπερό δέρμα και βλέμμα ever! Κι αυτό… χάρη στις μαγικές ιδιότητες της καφεΐνης.

Τα οφέλη της καφεΐνης στην επιδερμίδα

Η καφεΐνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και αγγειοσυσπαστική δράση, πράγμα που σημαίνει ότι συρρικνώνει την εμφάνιση των αιμοφόρων αγγείων.

Πώς μεταφράζεται αυτό στην επιδερμίδα σου; Αυτόματα έχεις λιγότερους μαύρους κύκλους, ενώ το οποιοδήποτε οίδημα εξαφανίζεται. Επίσης, βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή με αποτέλεσμα να έχεις λαμπερό βλέμμα χωρίς… ίχνος κούρασης!

Τι άλλο θέλεις; Πιες γρήγορα το καφεδάκι σου και… απόλαυσε την DIY μάσκα ματιών σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Ρετινόλη για τα μάτια: Όσα πρέπει να ξέρεις και τα προϊόντα που χρειάζεσαι
  • Genius! 5 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου

Πηγή